Sarissa De Vries versterkt Fusion Team

SarissaFusionTEAM

Het Fusion Team heeft een serieuze klepper aangetrokken. Niemand minder dan de runner-up van de Ironman Maastricht 2015 komt vanaf 2016 in actie in de Fusion-outfit. Sarissa De Vries toonde de kleuren van het Fusion Team al in de 111 van Bilzen, maar daar moest ze helaas opgeven nadat ze duizelig van de fiets stapte… de naweeën van een buikgriep. Maar we zien haar de komende tijd zeker terug, onder andere in Maastricht. En Hawaii blijft de grote droom…

Sarissa is haar sportieve carrière begonnen als jong meisje in het turnen. Toen zij 10 jaar was deed haar vader ‘de hele van Almere’ en sloeg de vonk direct over. Haar ouders vonden Sarissa nog iets te jong om aan triathlon te beginnen, maar 2 jaar later maakte ze toch de overstap van turnen naar wedstrijdzwemmen en op haar 16e mocht Sarissa eindelijk lid worden van de triathlonclub en deed zij haar eerste triathlons.

Sarissa: “Ik maakte ieder jaar progressie en streed uiteindelijk zelfs mee voor een startplek voor de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dit haalde ik helaas niet, maar ik maakte dat jaar wel goed door tweede te worden op het WK onder 23 in Auckland en een Europacup op mijn naam te schrijven. De hele aanloop naar de spelen had echter wel zijn tol geëist, wat zich in 2013 en 2014 uitte door veel vermoeidheid, stress en teleurstellingen. Dit zette mij aan het denken en ik besloot dat ik voorlopig even geen topsport meer wilde doen. Ik wilde het plezier terug zoals ik dat in mijn junioren-jaren had. Dit vond ik terug bij Ferro Mosae, de studenten triathlon vereniging van Maastricht. Ik verhuisde in de zomer van 2014 naar Maastricht om dat najaar te beginnen met de Master Bewegingswetenschappen en kon de laatste twee wedstrijden van de eredivisie van 2014 nog meedoen voor Ferro Mosae. Na 3 maanden vooral gerust te hebben, was ik niet bepaald in topvorm, maar toch genoot ik volop van deze wedstrijden. Die winter leek mijn lichaam langzaam maar zeker weer de oude te worden en kon ik weer iets doen wat op trainen leek. In 2015 maakte ik mijn kinderdroom waar door een hele triathlon te finishen in Maastricht ( 2e plek) en aan het eind van het jaar rondde ik mijn studie bewegingswetenschappen af.

Inmiddels ben ik ‘werkende’ (coach bij EDO Sports, hoofdtrainer van Triathlon Club Maastricht en parttime fitnessinstructrice) en daar moest ik in het begin even aan wennen om te combineren met trainen, maar het lijkt er op dat ik mijn draai nu wel heb gevonden en ik ben heel benieuwd wat komend seizoen gaat brengen. Voor de toekomst wil ik me graag meer focussen op de lange afstand gecombineerd met de eredivisiewedstrijden. Met wellicht een keer deelname aan het WK Ironman Hawaii.”

Bekijk hier haar doelstellingen voor 2016 en haar resultaten van 2015.

FusionBanner3Athlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.