1806 deelnemers ingeschreven voor Ironman Maastricht op dit moment

 

Vandaag was de parcoursverkenning en aansluitend persconferentie voor de tweede editie van de Ironman Maastricht.

persconferentie IM Maastricht 033

 

In de vroege, bijzonder natte, ochtend werdvandaag het Ironman Maastricht parcours verkend met onder andere winnaar 2015 Bas Diederen, Martijn Dekker, zilveren Sarissa de Vries en Mario Appermans.

Uniek in de Ironmanwedstrijden reeks is de tweede editie van Maastricht inmiddels. Ironman Maastricht is de eerste wedstrijd van de meer dan 500 georganiseerde IM races, die over de landsgrenzen trekt. In de twee ronden  van 90 kilometer fietsen worden, naast Nederland,  zowel Vlaams- als Franstalig België aangedaan.

persconferentie IM Maastricht 044

De weersomstandigheden speelden niet bepaald mee, hevige regenbuien deden de atleten terecht besluiten niet op de fiets te stappen.

Na de verkenning van de drie onderdelen werd onder grote belangstelling van de pers en andere aanwezigen in Alden Biesen te Bilzen de persconferentie gehouden.

Het grote vraagteken was natuurlijk het aantal ingeschreven atleten op dit moment. Maar liefst 1806 uit 57 landen hebben zich op dit moment ingeschreven. De organisatie sprak de verwachting uit dat het aantal van 2000 deelnemers zal worden gehaald.

http://www.ironman.com/nl-nl/triathlon/events/emea/ironman/maastricht/atleten/course-1.aspx#axzz4AFdaMSjZ

Gezien het aantal deelnemers zal de wisselzone op een andere plaats op de Griend worden gesitueerd, het zwemmen zal echter exact hetzelfde zijn als in 2015.

Het nieuwe fietsparcours over 2 ronden zal dus ook door Belgie gaan, met doorkomst in op de Markt in Maastricht.

Het loopparcours is gewijzigd van 3 ronden naar 4 ronden, waarin de Pietersberg telkenmale zal moeten worden beklommen en aan het einde van iedere ronde de Markt als sfeervolle finishplaats zal worden gerond.

persconferentie IM Maastricht 024

Natuurlijk is Bas Diederen, winnaar 2015, de absolute favoriet en hem is  er ook alles aan gelegen om deze thuiswedstrijd opnieuw naar zijn hand te zetten. Een ieder kent nog de begrippen “Boom Boom Bas” en “55/13”. Diederen start dit weekend in Kraigau, vervolgens Luxemburg, om te pieken in IM Frankfurt tijdens het EK, waar hij voor het podium gaat. Daarna verwacht Bas de vorm nog 4 weken door te kunnen trekken en klaar te zijn voor “zijn race” in Maastricht.

Sarissa de Vries, runner-up vorig jaar en door Yvonne van Vlerken betiteld als haar opvolgster, is gelukkig hersteld van ziekte twee weken geleden in Bilzen. Zij start a.s. zondag in het NK OD in Amsterdam en zet vervolgens alle pijlen op haar wedstrijd in Maastricht.  “Ik ben nog weinig ervaren op het lange werk, ik heb geen idee welke andere Pro-dames nog meer mee doen op dit moment. Ik zal echter mijn eigen race doen, mijn hartslagmeter en mijn voorgenomen tijden zullen de leidraad zijn voor mijn race en dan zal ik wel zien waar ik uit kom”.

Martijn Dekker kampt momenteel met een hardnekkige blessure, waardoor het onzeker is of de nationaal kampioen Midden Afstand kan starten in Maastricht. “Op dit moment heb ik alle trainingen stil gelegd. Ik wil te graag en dan begin je toch te vroeg met belasten, waardoor de blessure niet de kans heeft volledig te herstellen”.

Mario Appermans is betrokken als deelnemer, maar nog meer als triathlonfanaat, organisator van de wedstrijden in Herderen en Bilzen en een van de enthousiaste Zuiderburen, die zich hebben  ingezet voor het neerzetten van fietsparcours en werven van Belgische vrijwiligers. “Natuurlijk ben ik enorm blij met de komst van Ironman Maastricht door Belgie, deze wedstrijd is ook voor de Belgische triatleten van groot belang. Ik ben er zeker van dat de Belgische atleten, bestuurders en triathlonfans, na het ervaren van de komende  editie 2016, in nog grotere getallen zullen aanschuiven”.

 

Meer info http://www.ironman.com/nl-nl/triathlon/events/emea/ironman/maastricht/atleten/course-1.aspx#axzz4AFdaMSjZ

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.