Bosbaan wordt triatlondorp

Bosbaan zwemmen

Zaterdag 11 juni wordt de Bosbaan in Amstelveen omgetoverd tot triatlondorp. Nadat er in De Mirandabadtriatlon nog in een “verwarmd” buitenbad werd gezwommen, duiken de atleten zaterdag in de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Triathlons het open water van de Bosbaan in. Met een fietsparcours langs de Bosbaan en een loopronde van 1 km zorgt de organisatie voor een spectaculair format.

Met de zwemproef in de overzichtelijke Bosbaan, vier fietsrondes rond de Bosbaan en vijf looprondes van 1 km krijgen de toeschouwers heel wat spektakel te verwerken, met start, wissels en finish vlak bij elkaar… Het biedt de honderden recreatieve triatleten die vanaf 10 u. al van start gaan ook een extra beleving om zo vaak voor hun supporters voorbij te komen.

De Bosbaan triatlon is voornamelijk gericht op de recreatieve sporter die in een gezellige omkadering aan triatlon kan doen. Inclusief de estafette-teams worden er meer dan 1.000 deelnemers verdeeld over 7 verschillende startwaves. De snelste waves bij de vrouwen en de mannen gaan als laatste van start, om 15 u. bij de mannen en om 15u05 bij de vrouwen. In de mannenreeks wordt het uitkijken naar Thijs Al die het opneemt tegen Auke Geurts, Frans van Heteren en Marcel Gierman. Bij de vrouwen is Marijke Zeekant de grootste blikvanger.

Bosbaan banner 1

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.