Ernst weet te ontsnappen; Stefan en Linda op podium Bocholt, Karin en Onno op avontuur – WTJ 216

13444061_1143729648982087_500587558_n

WOENSDAG – Geen wereldnieuws, maar toch. Ernst Woerlee uit Heemstede is de eerste Nederlandse triatleet ooit op het podium bij de Escape from Alcatraz. De master van TV Haarlem, tevens piloot, eindigde derde bij de M55. Wilden we u niet onthouden.

13457575_1143729995648719_1396159550_n

En zo waren er nog wel wat ‘vergeten’ wedstrijdjes. In Bocholt bijvoorbeeld, waar de Aasee-triathlon best veel Nederlanders trok. Ook al omdat het niet ver over de grens is. Stefan Janssen – eerder deelnemer aan Nederlandse Ruigste – haalde een mooie podiumklassering: derde.

Daarachter bolden Bernard Hilferink en Koen Rutjes binnen en met André Aanstoot op acht en Robert Loeff op negen komt het aantal Nederlanders in de top tien op vijf! Volledig Nederlands podium mannen 50: Rob Rave, Bert Vrieze en Hans Boonstra. Linda van Bemmel moest alleen de Duitse topatlete Mareen Hufe ver voor laten gaan. Maar de tweede plaats op deze halve was eervol. Dorothé Vrieze werd zesde en beste F45.

13451186_1143730412315344_1603815620_n

Avonturiers zijn ook Karin Sloove en Onno de Boer. In Engeland vonden ze weer een wedstrijd naar hun gading: de Coniston Old Man race in Lake District. In de aanloop naar een ultra-duathlon in Wales deden ze een laatste test. Het water was dan wel op temperatuur, de 30 procents klim in het fietsparcours waren een aanslag op het lichaam. Elke weg omhoog was steil. Het blijkt uit de eindtijden van 2 kilometer zwemmen, 70 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen: iets meer dan zes uur voor Onno, die vijfde werd. Dik een uur later kwam partner-in-tough-races Karin als winnares over de finish. Maar de schitterende natuur en vergezichten schijnen alles te vergoeden.

Over het hoofd gezien: de kleine, maar fijne MidZomeravond Triathlon. Altijd rond de langste vrijdag, dit keer 10 juni al. Chris Sijger was dit keer de snelste voor Vincent Frey en Ferdinand Oldeman. De partner van de derde man, Jolien de Klein, was winnares. Opvallend het optreden van Joleen Hakker, die samen met haar guide Linda van Vliet op 34 dames een zevende plaats behaalde. Rio kan rekenen op een sterke inbreng van de visueel gehandicapte Joleen.  Stijn Lafontaine en Susanne Knigge allebei van de Novum-school in Leidschendam, wonnen bij de jeugd.

13319716_713606115408848_7291761047114587967_n-263x388

Jeugdwedstrijden waren er die vrijdag ook in Weert en Hoogvliet. Die brachten in totaal liefst 1400 jongeren op de been. Wie zei er ook weer dat de huidige generatie tieners lui is en alleen maar achter spelcomputers zit/hangt/ligt? In Hoogvliet werd ook nog een uitslag opgemaakt. Joey en Kim van ’t Verlaat waren een paar maatjes te groot voor hun schoolgenoten. Team Yildiz met Ferdi Yildiz en Mario Poldervaart was het sterkste van liefst 214 teams. Maar wat vooral indruk maakte, was het enorme enthousiasme van al die scholieren uit het Rijnmondgebied. En in Weert was het misschien vrijdag qua publiek wel het drukst van het driedaagse sportfestijn. Wie wil er nu niet zijn kind of kleinkind op een heuse triathlon zien?

We wachten in  dit WTJ niet meer op de uitslagen van Nijkerk en Langedijk en ook niet op de aquathlon van Zaanstreek, want daar ging wel degelijk een wedstrijdje door. Zelfs de zwemloop in Nijmegen is nog niet afgelopen. Hebben we morgenavond lekker weer genoeg tri-nieuws.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.