Topzwemster wint Flitstriathlon Nijkerk; Langedijk en examenfeestje – WTJ 217

13450151_1026515177417635_8752486041360327822_n

DONDERDAG – Eindexamentijd da’s weinig tijd voor een WTJ. Gelukkig kunnen we nog even teren op de woensdagavondwedstrijdjes. Zoals de Flitstriathlon in Nijkerk. Even leek het erop of het evenement deed haar naam eer aan, want een noodweer barste los op de Veluwe. Precies voor de start om 19 uur werd het droog en konden de 220 deelnemers elke tien seconden te water in deze 21e Auto Nol Flitstriathlon (mooie sponsornaam, onze carnavalsmascotte heet ook Nol, maar dat terzijde). Het open water beviel goed, de sfeer was als vanouds en toen de laatste deelnemer binnen kwam, kon de balans worden opgemaakt. De charme van zo’n tijdrit is dat je als deelnemer lang in onzekerheid blijft over de uitslag. Toch was aan zijn hoge startnummer en vlotte binnenkomst wel af te lezen dat favoriet Koen de Leeuw kort zou eindigen. En jawel: de man van Trimates was royaal de snelste en wel voor snelste zwemmer Merijn Ellekamp en Leon van Hamersveld. Precies tien atleten legden de sprint-afstand binnen het uur af. Even boven het uur kwam Rineke Terink als snelste vrouw binnen. Zij maakte al indruk bij het zwemmen door de tweede zwemtijd neer te zetten na Merijn. Op zich is dat weer niet zo verwonderlijk, want de Amersfoortse (geboren Doetinchem) is houdster van het Nederlands record 400 meter vrije slag (4.03,47) en 400 meter wisselslag (4.36,91). Ze nam deel aan twee Europese kampioenschappen zwemmen, maar miste de boot voor WK of Olympische Spelen. Rond 2012 sloot ze haar topsportcarriere in het zwemmen af en zie daar: we mogen wederom een voormalig topsporter verwelkomen in de triathlon. Hopelijk smaakt het naar meer. Rineke werd in Nijkerk gevolgd door Hellas-atlete Anne Stellaard en Annemarie Rustenburg.

13434859_986125408174485_2045477642961826397_n

Zelfde avond, zelfde omstandigheden voor de lustrumeditie van de Zwefilo Langedijk. Hier erkende winnaars als Erik-Jan Spijkerman (de nationaal duathlonkampioen is goed op dreef dit jaar) en Talisa van der Fluit, die alle edities op haar naam heeft geschreven.

De koek is even op voor vandaag. Morgen iets uitgebreider op Langedijk, Zaanstreek en Nijmegen. Tja en dan hadden we graag voorbeschouwd op Stein. Maar het is er rustig dit jaar. Op de Ironkids na dan.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.