Langedijk met Daan Glorie; Zwemlopen Zaanstad en Nijmegen; Militaire titelstrijd – WTJ 218

Rieneke Terink
Rieneke Terink

VRIJDAG – Beetje abrupt einde gisteren aan WTJ 217, maar dat had zo zijn reden. Nog even verder op de midweekse wedstrijden, die trouwens ook steeds vaker voorkomen. Ergens wel begrijpelijk: om de concurrentie in de bomvolle weekends te mijden, gaat kijken of een sprintje niet op de woensdag of donderdagavond gehouden kan worden. Dat er dan zelfs afgelopen woensdag ook al vier wedstrijdjes waren, tekent de groeiende animo van zowel atleten als organisatoren.

13479714_1144892535532465_97975339_n

Denkafit uit Apeldoorn was trouwens het snelste trio in Nijkerk. Niet onbelangrijk is daar het Nijkerks kampioenschap al menigmaal gewonnen door Femke Huibreghts-Jonker en ook nu weer. Bij de mannen ging de prestigieuze titel naar Evert-Jan van Dasselaar. Dan iets meer over Langedijk annex Oudekarspel nog. Zoals in Nijkerk Rieneke Terink kreeg ook de Noord-Hollandse wedstrijd een ijzersterk zwemmer over de vloer. Daan Glorie (what’s in a name) kwam als snelste uit het water. Volgens mij waren de 500 meter zwemmen een beetje aan de korte kant. Daan is namelijk Nederlands recordhouder 24 uur zwemmen. Op 1 dag tijd legde hij 83 kilometer en 400 meter in het water af. Hij nam ook deel aan de langste zwemrace ter wereld: 88 kilometer Argentijns zwemwater…. Afijn, die Daan Glorie dus kwam als rapste aan de kant, werd daarna wel overvleugeld door een dertigtal tegenstanders. De winnaars noemden we al. Erik-Jan Spijkerman klopte hier Matthijs Kunzel en ervaren rot Michael Krijnen. En nadat Talisa van der Fluit vijf vingers in de lucht stak kwamen Eline Lute-Kuin en Jessica Glasbergen over het finishverhoogje in druk Langedijk. Van de clinic-deelnemers was Dennis ten Bruggencate de beste, bij de trio’s wonnen Theo Schilder en zijn mannen.

 

Fietsen kon dan niet in Zaanstad vanwege verkeersmaatregelen, een zwemloop wisten Dennis Looze c.s. er wel van te maken. De winnaar was geen kleine jongen: Diederik Scheltinga gaf Wouter Dijkshoorn (Bosbaan) en Eddy van Leeuwen klop. Tanya ten Velden (niet te stuiten dit seizoen) gaf Willemijn Knot (Bosbaan) en Brenda Zwarthoed het nakijken. De halve afstand ging naar Davy Heijsteeg en Petra Konijn, winnend duo waren Edgar Griffioen en Emma van Leeuwen op de halve en Ruben van der Geer en Aron Kroes op de lange.

13479709_1144893092199076_1158269643_n

Op voorhand had Trion Nijmegen diezelfde avond een zwemloop in petto. De bloemen gingen naar Wesley Mols en Charlotte Lenting. Het duo Geke en Pelle gingen samen het hardst door water en loopparcours. Kort was voor cross-specialist Hendrik Venema en atlete Janeri Froberg (atletiekclub ’t Haasje). De prijs voor de mooiste naam ging die avond naar het winnende duo. Hou je vast. Ze noemden zich: Hoeveel graden Fahrenheit weegt de balhaar van een Bulgarische otter?

Gouden Andrea
Gouden Andrea

Donderdag waren de open Nederlandse militaire kampioenschappen, traditiegetrouw in Biddinghuizen. Altijd behoorlijk internationaal getint. Toch was de Harderwijkse kapitein Andrea Jochems ook overall winnares voor de Duitse officieren Augustin en Sander. Bij de mannen waren de Oosterburen wel superieur: Samuel Grill won voor zijn landgenoten Brennecke en Hinterseer. Daarna volgden de Belgen, de Fransen en op een negende plaats was sergeant Willem de Vos de nieuwe Nederlands kampioen triathlon onder de militairen. Het zilver ging naar Wouter Viskil, het brons naar Henk-Jan Elbertsen. Mannen en vrouwen waar we op kunnen bouwen. In het landenklassement behaalden ‘onze jongens’ na Duitsland, Frankrijk en België een vierde plaats.

13466034_1406559249370417_2994182909133662388_n

Het volgende tri-weekend breekt aan. Zonder Stein helaas, waar wel de Ironkids doorgaan. Veel Nederlanders verheugden zich op de 70.3 Ironman van Luxemburg, maar omdat het water zo hoog staat in de Moezel is ook daar een run-bike-run van gemaakt. Het wedstrijdaanbod voor duatleten wordt steeds groter! Overigens staat de complete Team4Talent-formatie in Remich aan de start evenals de gebroeders Brons en Erik-Simon Strijk. Meest opvallende namen: Frederik van Lierde en Natascha Badmann (49 lentes jong!) Europa’s beste junioren en beloftes zijn óf op het EK in het Bulgaarse Burgas of in Kitzbühl. Jegud en junioren, die de internationale sprong nog niet gemaakt hebben, komen bijeen op de Speedman Groningen. De zwembad triathlon van Rijssen is populair net als het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg. De paratriatleten gaan verder in Besançon. In Denemarken staat de 70.3 IM van Kroneburg op het menu met o.a. Karlijn van der Burg. en een vijftiental Nederlanders heeft gekozen voor de Challenge Heilbronn. Eenieder veel succes. Tot zondag!

13442278_10154309749538573_1149421623746859221_n

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.