Boom Boom Bas knalt in Luxemburgse run-bike-run

Frederik van Lierde T4T start Luxemburg
Severin, Scheltinga, Strijk en Diederen op de eerste startrij naast Van Lierde

Het leek wel een heuse ploegkoers van Team4Talent in de 70.3 Ironman van Luxemburg, met Evert Scheltinga lange tijd in een hoofdrol. Maar het was Bas Diederen die aan de streep de beste prestatie neerzette. Na de 5 km lopen zaten zowat alle T4T atleten netjes voorin. De 70.3 Ironman van Luxemburg werd dit weekend ook slachtoffer van de overvloedige regenval van de afgelopen weken. Door de hoge stroming van de Mosel kon er in Remich niet gezwommen worden. De organisatie kon niet anders dan om te schakelen naar een run-bike-run.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

De Nederlanders plaatsten zich in de eerste run goed. Youri Severin kwam na 19’27 als eerste in de wisselzone toe, met vlak achter hem Mark Oude Bennink. Evert Scheltinga volgde in vierde positie, maar hij schoof meteen mee op toen favoriet Boris Stein ten aanval trok. Scheltinga was de enige die meeging in het spoor van de Duitser, terwijl de andere Nederlanders zich in een grote achtervolgende groep nestelden, aanvankelijk op korte afstand van het leidersduo. In het tweede deel van de 90 km fietsen moest Scheltinga de topfavoriet laten gaan. Boris Stein liep meer dan vier minuten uit en hield een groot deel van die voorsprong over in de afsluitende halve marathon.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Scheltinga had nog een tijdje uitzicht op het podium, maar zag eerst de sterk lopende Patrick Dirksmeier voorbijgaan. Even later moest hij de derde plaats laten aan zijn ploegmaat Bas Diederen. Boom Boom Bas naderde steeds dichter op Dirksmeier en ging in de slotfase op en over de Duitser. Die kreeg even later een flinke tik toen Evert Scheltinga opnieuw naar het podium opschoof. Boris Stein won overtuigend in 3u46’28. Bas Diederen was de sterkste in de T4T-strijd op de tweede plaats (3u50’07), met Evert Scheltinga naast zich op het podium op de derde plaats (3u51’06). Mark Oude Bennink was in een stevige strijd verwikkeld om de plaatsen 7 tot en met 10, met onder andere Stuart Hayes en ex-Ironman wereldkampioen Frederik Van Lierde. Hij werd met een eindtijd van 3u54’02 achtste.

Youri Severin bleef nog net onder de 4 uur. Hij werd 12de in 3u59’35.

Later proberen we meer updates te brengen van de andere Nederlanders.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.