Blauwe kaart kost Van Egdom de zege

Triathlon Brugge 2016_ (5)
Jorik Van Egdom kreeg 2′ straftijd (foto: Mario Vanacker)

Jorik Van Egdom zal ongetwijfeld een dubbel gevoel overgehouden hebben aan de kwarttriatlon van Brugge. In België’s grootste triatlon mocht het Nederlandse toptalent enerzijds blij zijn met een podiumplaats naast Stenn Goetstouwers en Kenneth Vandendriessche. Maar het feit dat hij op anderhalve minuut als derde finishte, zal zuur gesmaakt hebben na de twee minuten die hij moest uitzitten in de penalty box.

Brugge 2016 Sandra Wassink-Hitzert finish
Sandra Wassink-Hitzert opnieuw op het podium (foto: Mario Vanacker)

Sandra Wassink-Hitzert en de Belgische Joke Coysman, in Nederland bekend van het Trivio LD team, waren de twee topfavorietes in Brugge, maar na 1000 meter zwemmen in de Reien kwam Ine Couckuyt met voorsprong uit het water. De ex-Belgische kampioene bij de juniores hield die voorsprong vast tijdens het fietsen en ook in het lopen kwamen de dames achter haar nooit dichterbij.

Brugge 2016 Ine Couckuyt finish
Ine Couckuyt wint in Brugge (foto: Mario Vanacker)

Door van start tot finish aan kop te gaan bracht Ine de definitieve bevestiging dat ze de tot de absolute Belgische top behoort op de kwartafstand. Joke Coysman werd op bijna een minuut tweede en Sandra Wassink-Hitzert moest bijna drie minuten toegeven. Ook Ilona Eversdijk deed het uitstekend. Zij werd vierde voor Saleta Castro en Marjolein Truyers.

Triathlon Brugge 2016_ (9)
Ilona Eversdijk had een sterk fietsnummer (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen kwam Pieter Heemeryck als eerste op het droge, met kleine voorsprong op een groepje met Goetstouwers, Tim Brydenbach, Hannes Callebaut, Jorik Van Egdom, Louis Naeyaert en Ruben Geys. Na 10 km fietsen kwam leider Heemeryck hard ten val op de natte kasseien. Stenn nam de eerste plaats over en fietste vlot weg van de tegenstand. Brydenbach verloor ruim anderhalve minuut, Geys moest zelfs drie minuten toegeven. De enige die enigszins hetzelfde tempo aanhield, was Kenneth Vandendriessche.

Blauwe kaart voor Tom, Jorik en Tim

Die had ruim anderhalve minuut meer nodig in het zwemmen maar rukte nadien op van de 28ste plaats naar de top-6. Hij wisselde achter Tom Mets, die samen met Van Egdom  (die in België uitkomt voor het Energy Team Zuidwest) en Brydenbach een blauwe kaart kregen tijdens het fietsen en twee minuten in de strafbox moesten. Van Egdom had nog een snelle looptijd, maar hij kon de sterk lopende Vandendriessche niet afstoppen en moest vrede nemen met de derde plaats. Kenneth werd knap tweede, op 53″ van winnaar Goetstouwers. Ruben Geys liep nog sterk naar de vierde plaats en Tom Mets werd vijfde. Tim Brydenbach finishte als zesde.

Triatlonwedstrijden.be · Uitslag Triatlon Brugge 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.