Bronzen Kirsten Nuyes: “Vals plat en heet”

Nuyes De Croock Burgas Inge Huitema
Nuyes en De Croock mee met de kopgroep (foto: Inge Huitema)

In Burgas kwam een sterke Nederlandse delegatie aan de start van de ETU Junior Cup en die mochten na afloop flink vieren. Bij de jongens deed Youri Keulen het uitstekend, maar bij de meisjes deed Kirsten Nuyes er nog een schepje bovenop door het brons te pakken. Ook Rianne De Croock presteerde sterk.

Youri Keulen mocht als eerste in actie komen en legde de lat meteen hoog voor de meisjes. In een sterk deelnemersveld snelde Youri naar een hele mooie zesde plaats. Hij moest er wel vroeg aan beginnen: “Zaterdag ging de wekker al om half 5. SHOWTIME! Na 20 minuten loslopen en met trillende handen mijn broodje met jam weg te werken was ik er klaar voor. Veel geïnvesteerd in specifieke trainingen en ik was er op gebrand om goed te racen. Een triathlon begint bij het zwemmen dus laten we daar ook maar beginnen

Youri Keulen Burgas Inge Huitema
Youri Keulen sterk in Burgas (foto: Inge Huitema)

Ik was goed weg en kon tot mijn verbazing ritme houden en flink doorzwemmen. Uit het water en 500 meter later inclusief 77 traptreden was het fietsen aan de beurt. Te gehaast gefietst en met te veel wil. Bij het lopen moest ik daarom ook de eerste ronden inleveren maar ik wou niet toegeven. Dit resulteerde uiteindelijk naar een 6de plaats!!! Heel happy het vliegtuig in,” aldus Youri.

Bij de meisjes zagen we knappe prestaties van Rianne De Croock (5de) en Marije Dankelman (11de). Elianne Huitema had een goeie wedstrijd, maar had last met het looponderdeel in de hitte en werd 16de. Maar de beste prestatie kwam op naam van Kirsten Nuyes die als derde mee op het podium mocht.

Kirsten Nuyes podium Burgas Inge Huitema
Kirsten Nuyes op het podium in Burgas (foto: Inge Huitema)

“Ik wist dat het fietsparcours best zwaar zou zijn omdat er veel stukken vals plat waren,” legt Kirsten uit. “En met een temperatuur van ongeveer 32 graden wist ik dat ik me goed zou moeten verzorgen.

Met een oke zwemonderdeel en het lange (trappen)lopen naar de wissel, heb ik kunnen aansluiten met de kopgroep. De eerste ronde heb ik toch flink op mijn tanden moeten bijten maar hoe langer het duurde, hoe beter het ging! Het lopen ging de eerste ronde moeizaam maar dan kwam ik er bovenop en ben ik naar de 3e plek kunnen lopen! ? Heel tevreden met deze wedstrijd en nu op naar het EK sprint elite in Chateauroux volgende week,” aldus een blije Kirsten.

2016 Burgas ETU Triathlon Junior European Cup   Triathlon.org

Zaterdag kwamen er ook al een paar Nederlandse juniores in actie in de qualifiers van de ETU Junior Cup in Kitzbuhel. Voor Finn Timmermans en Stijn Jansen zat het weekend er al op na de kwalificatierace. Zij eindigden in de achterhoede en plaatsten zich niet voor de finale van zondag. Met een 9de tijd voor Quinty Schoens en een 13de tijd voor Rani Skrabanja kwamen er zondag nog twee Nederlandse meisjes in actie in de finale. Daarvan proberen we hier later nog een update te geven…

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.