Team4Talent staat er weer; drie keer derde in Brugge en Burgas; Geert naar Rio – WTJ 219

13428610_1149793998406729_325224064162245858_n

ZONDAG – Ineens waren ze daar weer. De mannen van Team4Talent. Het was een beetje rustig geworden rondom de zwart-oranje-witte formatie, maar in Luxemburg sloeg T4T weer toe. Geen 70.3 Ironman jammer genoeg, maar het kwartet liet zich daar niet te lang door van de wijs brengen. De korte openingsrun was meteen al voor Youri Severin. Zijn teamgenoten kwamen hem voorbij tijdens de 90 kilometer fietsen. Daarop was opnieuw een rol weggelegd voor Evert Scheltinga, waarvan je overigens niet kunt zeggen dat hij een onopvallend voorjaar beleeft. Dat de Duitser Boris Stein nog harder trapte, daar was tevoren rekening mee gehouden. Evert hield netjes stand als tweede, verderop waren de achtervolgers met Bas Diederen en daar weer achter Mark Oude Bennink en Youri Severin.

13432437_1149793311740131_964854685556358401_n

De halve marathon moest de beslissing brengen. Bas denderde als vanouds over de steentjes van Remich en walste de ene na de andere tegenstander voorbij. Alleen Boris (nee niet ‘boom boom’) Stein (what’s in a name in this Steinless weekend!) bleef buiten schot. Bas op twee en Evert – na een korte terugval – mooi op drie. Kenners zeiden later dat de uitslag bij een triathlon niet veel anders geweest zou zijn. Een minuutje na de als zesde gefinishte oud-Hawaii kampioen Frederik van Lierde finishte Mark Oude Bennink als achtste. Youri Severin bleef met zijn veertiende plaats ook nog binnen de top 15. Erik-Simon Strijk kwam al niet fit aan de start en kon zich voor de run-bike-run niet echt meer opladen. Alles lag aan de Moezel, die veel te hoog stond en waarvan de stroming te sterk was. Geen zwemmen dus, iets wat helaas nogal eens voorkomt. Leuk voor run-bike-runners, als ze het op tijd zouden weten.

Brugge-2016-Sandra-Wassink-Hitzert-finish Triathlon-Brugge-2016_-5-768x1157

Het verdere weekeinde verliep best aardig voor de Nederlanders. Een aantal derde plaatsen over de grenzen. Sandra Wassink-Hitzert bijvoorbeeld kon haar zege van vorig jaar op de kwart van Brugge niet herhalen. Brons was haar deel, evenals Jorik van Egdom die overigens nog wel tegen een blauwe kaart aanliep en daarom twee minuten in de strafbox moest zitten, samen met Tim Brydenbach en Tom Mets overigens. Jorik liep hard maar kon winnaar Stenn Goetstouwers en Europees duatlonkampioen Kenneth Vandendriessche niet meer terughalen. Ilona Eversdijk werd vierde en Laura Hak negende, daarmee alle ‘Ollandse’ top tien klasseringen in de Vlaamse stad genoemd. Enigszins verrassend werd Joke Coysman geklopt door Ine Couckuyt, die een kop-staart zege boekte.

13479734_1146165808738471_818658124_n

Derde was ook de klassering, die Kisten Nuyes behaald in het Bulgaarse Burgas tijdens de ETU-Cup aldaar. Ze moest een Portugese (Madalena Almeida) en Italiaanse triatlete voor laten gaan. Ook Rianne de Croock keek met een vijfde plaats terug op een toprace. Marije Dankelman (11e) en Elianne Huitema (17e) maakten het meisjes-kwartet compleet. Youri Keulen was enige man, hij weerde zich kranig en dat werd beloond met een uitstekende zesde plaats. Zijn beste internationale prestatie tot dusverre. O ok bij hem Portugese winst in de vorm van Vasco Vilaca.

schipper joleen

Groot nieuws ook met de paratriatleten, want Geert Schipper kan zijn koffers pakken voor Rio de Janeiro. De paratriatleet zal Jetze Plat en Joleen Hakker vergezellen bij de primeur van triathlon op de Paralympics. Geert bevestigde in de ITU-Cup race in Besancon, inmiddels al een klassieker onder de paratriathlons. Zijn winst overtuigde de selectieheren en –dames voldoende. Go Geert go! Joleen werd tweede op slechts 40 seconden van de Ierse winnares. Sjaak van den Berg boekte een degelijke elfde plaats.

13474247_1146165055405213_2071484509_n

Dan zijn er nog de Nederlandse wedstrijden, maar ik wil eigenlijk nog even terug naar een race van een week eerder. De 70.3 Ironman in Victoria was voor Marcia Jansen niet ver van huis. In de door Heather Wurtele en Taylor Reid gewonnen race, werd bondsblad-medewerkster Marcia precies vijftigste, maar wel derde in de agegroup 45-49 jaar. Podiumplaats dus voor haar. Proficiat.

Morgen meer Rijssen, Speedman, Aalten en Zomerspektakel. Al was het zaterdag nog lang geen zomer, zondag herstelde zich dat gelukkig. Het was eigenlijk een perfecte dag geweest voor een mooie halve door de Limburgse heuvels. Helaas mocht het niet zo zijn…..

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.