Edo klopt specialisten in Beach Challenge

Edo Van der Meer beach challenge

Hij werd mee tot de favorieten gerekend voor de Beach Challenge, de wedstrijd in Den Haag van sponsor en trikipedia.nl partner Fusion Sports. Edo Van der Meer verraste toch nog enigszins door de zandspecialisten één voor één te kloppen. Ook Glenn Wesseling kon niet echt afstand nemen van Edo, die in het lopen het laken naar zich toe trok.

Edo en Glenn namen na het zwemonderdeel de wedstrijd meteen in handen. Alleen Erik Wolsing volgde nog in het spoor van de twee leiders, maar hij viel uit tijdens het fietsonderdeel. Michael Krijnen, als 4de op het droge, verloor al bijna twee minuten. Tijdens het fietsen moest offroad-specialist Wesseling, pas nog een goede Xterra België gedaan in Namen, normaal zoveel mogelijk voorsprong op Van der Meer nemen. Maar Edo bleef knap aanklampen en wisselde samen met Wesseling om aan de slotproef te beginnen.

Beach Challenge podium

Daarin was Van der Meer duidelijk de snelste. Hij won de Beach Challenge na 1u56’22 met een voorsprong van 51 seconden op Wesseling. Christiaan Solleveld won de spannende strijd om de derde plaats dankzij een snel loopnummer. Daarin nam hij afstand van Ferdinand Oldeman en Michael Krijnen.

Beach CHallenge podium vrouwen

Bij de dames namen slechts 18 atletes de start. Na het zwemmen verraste Chantal Kruegg door al eerste in de wisselzone toe te komen. De thuisatlete had een voorsprong van twintig seconden op favoriete Silvia Brouwer. Maar die ging er ongenadig hard tegenaan op de fiets en zette de tegenstand op minuten… In het lopen kwam Marloes Koedam nog sterk opzetten, maar ze kon Brouwer niet echt meer bedreigen. Silvia pakte in 2u22’43 de winst in de Beach Challenge met 1’09 op Marloes Koedam. Chantal Ruegg pakte voor eigen volk de derde plaats.

Uitslagen

FusionBanner3Athlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.