KOR Hammer snelsten in IJburg

IJburg RBR
Start van de RBR (Foto: Marco Bakker)

Op het strand van Blijburg stond zaterdag de 3de Amsterdamse Triathlon-serie van het seizoen op het programma. De meeste aandacht ging uit naar de Stronger Than Ever Challenge waarin boegbeeld Alexander Strijbos succesvol finishte in zijn eerste OD triatlon en heel wat ex-kankerpatiënten en sympathisanten over de streep zag komen. Maar ook de 4de manche van de Run Bike Run Series konden op flink wat belangstelling rekenen.

Stronger Than Ever CHallenge IJburg
Alleen maar blije gezichten in de Stronger Than Ever Challenge

De 4e wedstrijd van de Run Bike Run Series vond vandaag plaats in Amsterdam IJburg.  Na 10km lopen kregen de atleten 40km fietsen voorgeschoteld waarna werd afgesloten met 5km lopen.

Na het 1e lopen nam Glen Laurens  een kleine voorsprong op Stein Posthuma. Nationaal kampioen Posthuma achterhaalde Laurens snel waarna beiden samen de 2e wissel betraden. Laurens toonde zich hierna de sterkste. Alexander Picard  werd 3e.  Snelste dame was Tineke van de Berg. Na het 1e lopen had ze een voorsprong op Laura Hak die ze gedurende het restant van de wedstrijd steeds verder uitbreidde. Dieuwertje Poort eindigde als 3e dame.

Team Keep-on-Running Hammer behaalde de dagwinst. Dit betekende de 1e maal dit jaar at de dames in de teams niet de doorslag gaven.  Team Unltd behaalde de 2e plaats en naderde leider TC Twente nu tot 1 punt. De finale, een teamrelay op 4 september in Enschede zal de beslissing gaan brengen en belooft ongemeen spannend te worden.

IJburg triathlon
Beachstart in IJburg (foto: Marco Bakker)

Ook in de sprint- en kwarttriatlons kreeg de IJburg Triathlon een boeiend verloop.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.