Het ging bij genoeg wedstrijden wél goed: Kijkduin, Gendt, IJburg, Gastel – WTJ 226

IMG_0780

DINSDAG – Altijd leuk om met ‘oude tijger’ Chris Brands de lopende zaken door te nemen. “Je wordt wat cynisch Wim, in je WTJ’s”, roept Chris lachend als we elkaar ’s morgens op het jaarlijks rendez-vous in mijn dorp begroeten. Om er meteen aan toe te voegen: “Maar ik hou er juist van.”

Over voorbeelden hebben we het niet meer gehad, Chris moest naar het water, ik had nog wat andere zaakjes te regelen. Intussen moest ik aan mijn berichtgeving over het EK Lissabon denken. Een grote delegatie NTB-ers (het woord bobo is verdwenen) ging mee, maar het leverde geen grootse prestaties op. Daar zal ik vast een kritische noot gekraakt hebben. Moet kunnen. Maar doorgaans steken we positief in. Stel je toch eens voor dat deze site er mede voor zorgt dat Nederland internationaal weer aansluiting krijgt. Die impact hebben wij niet, weten we ook wel. Maar toch.

Genoeg over de stijl, terug naar de inhoud. Want veel wedstrijden hebben we buiten ICAN nog niet aangestipt. Dat het wat korter is dan gemiddeld, moet u ons maar vergeven. Het aanbod wordt met de week groter.

13495107_1247704685249213_6282931230248617889_n

Bescheiden als we zijn, bewaren we Oud Gastel voor het laatst. Eerst naar de 19e Beach Challenge crosstriathlon in Kijkduin. Vroeger dan ooit, maar gelukkig wel onder een stralende strandzon. Edo van der Meer heet geen cross-specialist te zijn, maar áls ie meedoet is het een geducht concurrent van de favorieten. Zo ook in Kijkduin, waar het veni, vidi, vici was voor de Drent-van-origine. Edo had het meest te duchten van Glenn Wesseling, die een puik seizoen beloond zag met een tweede plaats. Samen kwamen ze van de fiets, Edo liep een snellere duinloop. Strandbewoner Christiaan Solleveld completeerde het prijswinnende drietal. Silvia Brouwer was aan de finish euforisch. De blonde Friezin draait al heel wat jaartjes mee, maar nog nooit won ze een triathlon. Tot afgelopen zaterdag. Marloes Koedam en Chantal Ruëgg waren met een tweede en derde plaats ook niet eerder zo succesvol. Moutainbike-specialist Bobby van den Enden fietste op de korte afstand zo akelig hard, dat hij bij het lopen wel wat kon lijden. De zege ging naar de ’s Gravenzander, die verrassend goed zwom ook. Mathilde Slabbekoorn won bij de vrouwen voor eigen publiek. Iets minder deelnemers dan normaal, maar in een heerlijk strandsfeertje compleet met zeeblauwe luchten.

Uitslagen van Zeewolde worden nog volop gecorrigeerd door Mylaps, dus daarover later meer. De scholierentriathlon van vrijdag kende trouwens wel een sterke winnaar: lerares Jony Heerink, maar de echte winnaar was leerling Noel Butih. Van de run-bike-run in Deurningen kennen we de uitslagen wel. De broertjes Wiggers waren de sterksten: Thijs op één, Koen op twee. Lesley Smit was Anne Hobbelt de baas, de rest van het vrouwenveld kon daar niet aan tippen. Bij de jeugd wonnen Stephan Lede, Berit Kienhuis, Maurice Oude Hengel en Marèll Blenke. In de duo’s waren Wouter Doesburg en Michel Mulder (niet de schaatser) te sterk.

13494826_875775555860980_4847155281534683395_n

De 28e Kersentriathlon van Gendt krijgt normaliter bezoek van alle Scheltinga’s. Nu togen er twee naar Amsterdam. Of ze daar achteraf spijt van hebben, weten we niet. Nu redde Cornelis de familie-eer met een derde plaats achter het duellerende span Tom Havekes en Eddy Lamers. Mooi podium toch weer. Beste vrouw was Trion-atlete Danielle Riem al was het na het fietsen nog clubgenote Rosalien van Elp vooraan. Riem was echter rap van benen.

13423907_875572345903782_2255493029834681004_n

De IJburg triathlon ging op de Olympische afstand naar Delftenaar Amaury Camerena en Babette Warendorf en de sprint was voor Paul Botman en Suzanne Mulder. De vorige week genoemde Alexander Strijbosch finishte als 144e en liet nog elf deelnemers achter zich. De run-bike-run ging naar Sander Drost en Kiki van der Noordt, maar ook naar Niels-Peter Foppen en Corien Wegkamp. Het hoofdprogramma op de zaterdag van de Amsterdamse triathlons was echter de vierde ronde in de Run-bike-run Series. De zege was voor de Belg Glen Laurens voor Keep-on-Running en Tineke van de Berg namens TeamUnltd. Stein Posthuma en Alexander Picard gaven het podium cachet net als Laura Hak en Dieuwertje Poort. Maar ergens kwam het de teams uit de RBR-Series niet helemaal goed uit, deze wedstrijd. Dat mogen we afleiden uit het te kleine startveld van 36 deelnemers (M/V). Ga er maar aanstaan: in zo’n drukke kalender.

image

Onze Syrische vriend Mohammed Maso werd overigens achtste in Ican Amsterdam. Ex-deejay Jaimie Peeters debuteerde op een 214e plaats. En nu is het zaak om Mo binnen Nederland te houden, een petitie daartoe is inmiddels gestart. Wordt vervolgd.

https://petities.nl/petitions/syrische-topatleet-mohamad-maso-moet-blijven?locale=nl

triathlon Oud Gastel 06-2016
triathlon Oud Gastel 06-2016

 

Omwille van de dagelijkse lengte sluiten we af met de 32e Verwer & Janssentriathlon in de wetenschap dat Stiens en Beesd nog volgen. Over het Brabantse sfeertje in Gastel hebben we het nu niet, dat kun je alleen maar zelf ervaren. In de wedstrijd was snel duidelijk dat Sven Strijk de sterkste papieren had. In de Vliet trok alleen Gerbert van den Biggelaar zich aan hem op, maar die kon met fietsen onmogelijk volgen. Chris Brands en Martijn Boot werden de eerste achtervolgers en bleven dat ook op die ‘gekke’ veertien kilometer hardlopen. Sarissa de Vries had zeker ambities, maar fietste de eerste ronde met kramp rond. Marleen Honkoop nam over en bewees dat Nieuwkoop en Huizen geen toevalstreffers waren. Sarissa herpakte zich met een tweede plaats, Gastel-debutante Linda van Bemmel eindigde derde. Op de kwart was Tony Goossens uit het Belgische Lichtaart een klasse apart. Thor-atlete Manon Broumels uit Roosendaal won de thuiswedstrijd. Geheel ontspannen deden Gregor Stam en zijn partner Thera van der Veen mee aan deze afstand, tien jaar na de laatste triathlon van de Founding Father. Een ander koppeltje – Rob Musters en Juriena de Vries – waren in hun home-village de snelsten op de sprint. Gastel kreeg de 2e Divisie Zuid toegewezen en daarin waren Daan Gehlen van TV Weert en Sophie van der Most van Ferro Mosae de winnaars van een Suunto-horloge. De 2e Divisie werd na afloop ook wel ‘de moeder-reünie-race’ genoemd met Ingrid van Lubek, Eva Janssen en Birgit Berk als bewijs. Ook het Kiwami Jeugd- en Juniorencircuit streek neer in West-Brabant: Jelle van Lanen en Romy Spoelder op de mini, Thomas Cremers en Eva Cornelisse op de sprint waren de dagsnelsten. De laatste twee wonnen een verblijf in Tri-topia Frankrijk bij Leanne Fanoy.

triathlon Oud Gastel 06-2016
triathlon Oud Gastel 06-2016

En morgen gaan we kijken of we de weekeind-uitslagen af kunnen ronden c.q. het ICAN-boek dicht te doen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.