Challenge Almere krijgt Belgisch broertje

Challenge Geraardsbergen

Op 2 juli 2017 krijgt België opnieuw een gerenommeerde internationale triatlon. Woensdagmiddag werd formeel de samenwerking tussen de stad Geraardsbergen en de Challenge Family bekrachtigd met de ondertekening van een contract van vijf jaar. Het wordt een Half Challenge in 2017, met een uitdagend parcours, inclusief de Muur. De Kapel op de top van de Muur is zelfs in het logo verwerkt. Marino Vanhoenacker vindt het alvast fantastisch en Tine Deckers is nu al fan van het parcours. Jort Vlam en Jefry Visser van Challenge Almere-Amsterdam staan de Belgen met raad en daad bij.

Anderhalf jaar lang is er achter de schermen hard gewerkt om Geraardsbergen ook op de triatlonkaart te zetten. De Muur is al veel langer geliefd bij wielerfans, maar de combinatie met het zwemmen in Provinciaal Domein De Gavers en een looponderdeel door het hart van het centrum moet straks meer dan zeshonderd atleten naar Geraardsbergen trekken. Burgemeester Guido De Padt beklemtoont dat hij niet alleen op sportief vlak uitkijkt naar de Challenge in 2017. “Ons organisatieteam, met Jens en Tim op kop, hebben al flink wat Challenge wedstrijden bezocht het afgelopen anderhalf jaar. En daaruit blijkt dat zo’n wedstrijd meer dan triatlon alleen is. De beleving rond het evenement, niet alleen voor de atleten maar ook voor toeschouwers, is super. Wij hebben bovendien naast de Muur nog veel meer te bieden in Geraardsbergen.”

Zibi Szlufcik, CEO van Challenge Family, is blij met de toevoeging van Geraardsbergen op de Europese kalender. “Geraardsbergen vult een mooie positie op de kalender in. Het is bovendien twee weken voor Roth, dus een ideale voorbereidingswedstrijd. Bovendien heeft de Muur een enorme internationale uitstraling. Binnen Challenge Family gaat het voornamelijk om story telling. We willen dat atleten een wedstrijd echt beleven en daar heeft de Muur absoluut een belangrijke plaats in. Ik kijk er nu naar uit,” aldus Zibi, die zich alvast erg amuseerde bij de parcoursverkenning en na afloop de Muur gewoon een tweede keer op fietste.

Met Tine Deckers heeft de Challenge Geraardsbergen meteen ook een eerste topper te pakken, al was Marino Vanhoenacker op een filmpje vanuit Klagenfurt weer volledig zijn eigen zelf… Hij bedankte Geraardsbergen en Challenge om opnieuw een grote internationale triatlon naar België te halen en sloot af met “Looking forward” en een kenmerkende Bink-grijns 🙂 Het zou ons dus niet verbazen mocht de recordhouder van de Ironman Klagenfurt volgend jaar hard over de Muur knallen.

Tine Deckers Geraardsbergen

Ook Tine Deckers ziet de Challenge Geraardsbergen wel zitten. “Dit is een parcours dat me helemaal ligt. Als sterke fietser kies ik graag dit soort wedstrijden uit. Bovendien spreekt zo’n wedstrijd in België me extra aan. En de datum valt op zich redelijk goed, al moet ik mijn planning voor 2017 nog opmaken. Maar ik speel nu al met de gedachte om in Nice voor een 6de overwinning te gaan en dan is het perfect haalbaar om een paar weken later in Geraardsbergen mee te doen.” Tine heeft dit jaar al een Challenge wedstrijd op de planning staan, laat ze in primeur weten. “Ik ga inderdaad starten in de nieuwe Challenge Iceland. IJsland heeft altijd op mijn bucket-list gestaan en er een triatlon doen, lijkt me iets unieks,” aldus Tine.

Na de persvoorstelling namen we zelf deel aan de parcoursverkenning. De lange-afstands-wedstrijd van aanstaande zondag 3 juli (met een flink pak Nederlanders aan de start) wordt de ideale voorbereiding want de atleten fietsen over hetzelfde parcours als in 2017. En het wordt een mooie, maar vooral pittige ervaring, maar daarover later meer.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.