Elke trap is raak voor Team4Talent

T4T Spiuk 15
Evert Scheltinga in actie op de Spiuk Trivium C’s (foto: Andre Kwakernaat)

We mogen ons sinds enkele weken een klein beetje Bas Diederen voelen… Ons meest sportieve lid van de redactie is namelijk de Spiuk Trivium fietsschoenen aan het testen, een lichtgewicht die specifiek op de triatleten gericht is. En laat de Nederlandse importeur One Way Distribution nu net bekendmaken dat Spiuk een samenwerking aangegaan is met Team4Talent. Onder andere in de 70.3 Ironman van Luxemburg fietsten de mannen rond met de opvallende oranje Spiuk Trivium C schoenen, de carbonversie van ons testpaar.

“Na de lancering eerder dit jaar van de Spiuk Trivium C waren we op zoek naar Nederlandse atleten die in het rijtje passen van atleten zoals Mario Mola en Eneko Llanos”, vertelt Peter de Vries van Oneway Distribution, distributeur van Spiuk in de Benelux. “De professionaliteit van Team4Talent en de gepassioneerde atleten zorgen voor een goede match met Spiuk.”

T4T Spiuk 16
Team4Talent en Spiuk slaan de handen in mekaar (foto: Andre Kwakernaat)

De Spiuk Trivium C werd dit voorjaar gelanceerd. Sinds de oprichting van het bedrijf is Spiuk betrokken geweest in het internationale triathlon veld. Met de samenwerking met Team4Talent hoopt Spiuk ook in Nederland voeten in de aarde te krijgen met de nieuwe lijn triathlonschoenen. Naast de Trivium C is er ook een variant verkrijgbaar met een zool van  glasvezel en polyamide. Die wordt momenteel door trikipedia.nl getest en in de loop van de zomer mag je hiervan een uitgebreide review verwachten.

Maar de Team4Talent atleten fietsen dus op carbon. En dat bevalt goed. “Elke trap is raak”, zegt Evert Scheltinga over de nieuwe triathlonschoen van Spiuk. “Dit is een super stijve fietsschoen en dat merk je direct.” Nadat de atleten van Team4Talent de nieuwste versie van het model Trivium C uitvoerig hebben getest in trainingen en gebruikt in wedstrijden, is het team overtuigd. “We zijn erg trots en blij met de samenwerking tussen Spiuk en Team4Talent.”

Ook Mark Oude Bennink is tevreden over de Trivium C: “De schoenen bevallen goed! Ze zijn licht, stijf en de brede sluiting zorgt ervoor dat je de schoen strak aan kunt trekken”.

De Trivium C is verkrijgbaar in de ‘Team4Talentkleuren’. Naast de Trivium C gaan de Big Five van T4T ook fietsen met de 16RC van Spiuk. Bij het topmodel voor de wielrenners, de 16RC, kan je kiezen uit 5 kleurstellingen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.