Mirjam Weerd start ook in Challenge Aruba

mir aruba
Foto Challenge Almere
Het was een tijdje stil rond de Amersfoortse, maar ineens was Mirjam Weerd daar weer. Enkele weken geleden schreef ze Challenge Denemarken op haar naam in een tijd die dicht bij haar beste tijd ooit ligt. In oktober staat ze aan de start van Challenge Aruba. Een bijzondere race voor haar. trikipedia.nl sprak met Mirjam.
We mogen je start bij Challenge Aruba bevestigen vandaag?
[dropcap]J[/dropcap]azeker! Het gebeurt niet vaak dat je op een tropisch eiland mag racen. In Aruba kan het zomaar zonder je ervoor te kwalificeren! Je hoeft je alleen maar in te schrijven.”
Waarom is Challenge Aruba een bijzondere race voor jou?
[dropcap]R[/dropcap]ick en ik verhuizen in september naar het Caribisch gebied voor Ricks werk. Een groot avontuur voor ons beiden. Zelf ben ik er nog nooit geweest. Rick heeft al wel twee keer meegedaan gaan de Olympische triathlon op Curacao en kent het gebied dus al een beetje. De Nederlandse Antillen zullen de komende tijd ons thuis gaan vormen, want naast Curacao valt ook Aruba onder Ricks werkgebied. Dat die Challenge daar nu uitgerekend deze herfst plaats gaat vinden, komt voor mij heel goed uit. Ik kan hem simpelweg niet laten lopen.”
IMG_7953
Doe je Challenge Aruba alleen omdat je naar het Caribisch gebied gaat verhuizen?
[dropcap]E[/dropcap]erlijk gezegd heb ik deze wedstrijd al vanaf het moment dat ik hoorde dat ie er zou komen in mijn achterhoofd gehad. Het is een geweldig mooie gelegenheid om eens naar de Nederlandse Antillen te gaan. Al een tijdje een grote wens van me. Een leuke race doen en dan misschien nog een weekje vakantie er aan vast knopen zo aan het eind van het triathlon seizoen. Het is een race over de halve afstand, de trainingen voor de midden afstand zijn goed op te knippen in kortere sessies, dus de herfstmaanden kom je goed wel door. En zoals de zomer in Nederland momenteel gaat, krijgen we vast een hele mooie maand september en oktober. Dat we nu naar het Caribisch gebied gaan verhuizen gooit eigenlijk alleen mijn vakantieplannen in het water. Maar ja, ik kan de komende jaren genieten van al het moois dat deze eilanden te bieden hebben.”
Hoe schat je je kansen in? Er staat een goed damesveld met onze eigen Yvonne voorop.
[dropcap]J[/dropcap]a, dat wordt flink aanpoten voor mij natuurlijk. Naast Yvonne staan ook Lindsey Corbin en Heather Jackson aan de start. Ik kan alleen maar zorgen dat ik uitgerust en fris aan de start sta om deze dames die net van Hawaii komen goed partij te geven. Eerlijk gezegd vind ik het een fantastische uitdaging om met deze topatleten de strijd aan te gaan. Ik heb er nu al zin in!”
Naamloos-1

Een nieuw exotisch toetje aan het einde van het triathlon seizoen: Challenge Aruba zal op 23 oktober plaatsvinden op het prachtige Aruba.

Holland Runner biedt als partner van Challenge reizen aan naar het prachtige Caribische eiland inclusief deelname aan één van de twee afstanden.

Daaraan kunt u individueel of als team deelnemen.

13521875_10204938298336390_2844482540509949009_n

 

 

 

index

www.hollandrunner.nl

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.