Interview Europees Kampioen LD en wereldrecordhouder Hans van der Linden

 

2016-07-04 13.16.16

Hans van der Linden werd gekroond tot Europees Kampioen lange afstand triathlon, afgelopen maandag in Frankfurt in de categorie H70.

Bijkomend realiseerde Hans een wereldrecord in zijn leeftijdscategorie; 11:42:45 (1:09:20, 5:59:30, 4:20:49).

trikipedia.nl sprak kort na zijn terugkeer uit Frankfurt met hem.

De eerste woorden van Hans na onze felicitatie; “Ik kan het nog steeds niet echt beseffen. Maandagmiddag tijdens de huldiging zakte het een beetje in, maar nog steeds besef ik niet echt dat het gelukt is, ik ben er nog steeds een beetje van ontdaan”.

2016-07-04 13.21.55

“[dropcap]D[/dropcap]rie jaar geleden heb ik het plan opgepakt om nog 1 x op Hawaii te starten. 6 dagen in de week er voor getraind en dat wordt nu beloond. Pas tijdens de huldiging in Frankfurt (als Video van de Week geplaatst op trikipedia.nl) besefte ik voor het eerst dat mijn plan geslaagd was en dat ik nog 1 x op Hawaii zal starten. De erkenning voor mijn prestaties ervaar ik vooral in landen als Duitsland, Belgie en natuurlijk op Hawaii. Als ik daar een finishers-shirt draai word ik op mijn schouder geklopt met de opmerking ; You did a great job. In Nederland heeft men al snel zoiets van; moet dat nu? De huldiging in Frankfurt was indrukwekkend”.

“[dropcap]D[/dropcap]e laatse paar weken voor de wedstrijd was ik enorm gespannen, had heel veel druk bij mezelf opgelegd; het moest en zou in Frankfurt gebeuren. Maar ja tussen zeggen en doen zit een wereld van verschil. Ik heb de halve van Brasschaat nog gedaan als voorbereiding en die wedstrijd ging goed. Maar tijdens de wedstrijd bedacht ik me steeds: dit kan wel goed gaan , maar in Frankfurt zijn het de dubbele afstanden. De laatste 5 weken ging het fietsen ook niet zo heel goed, dus een stemmetje in mijn hoofd zaaide toch wat twijfel”.

foto frankfurt lopen

“[dropcap]I[/dropcap]n mijn hoofd had ik een wedstrijdplan; 1.10 zwemmen, 6 uur fietsen en een tempo van 10 km/uur lopen. Ik wist als ik  dit kon realiseren, mijn tegenstanders geen kans hadden. Ik heb dit plan prima uit kunnen voeren. Zelfs zo, toen ik halverwege de marathon van mijn vrouw door kreeg dat ik een uur op nummer 2 voor lag, ik het looptempo niet eens kon laten zaken naar 9 km/uur.”.

“[dropcap]D[/dropcap]e laatste keer Hawaii staat in het kader van de grote G ; GENIETEN! Natuurlijk wil ik voor een podiumplaats, maar ik realiseer me dat het mijn laatste race op Hawaii zal worden en daar wil vooral van gaan genieten” aldus de naar eigen zeggen , tijdelijk uitgewoonde, Hans van der Linden. “Maar mentaal ben ik euforisch”.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.