Van der Pal en Venema zetten nieuw record in Frysman

Stefan Van der Pal Frysman 2016
Van der Pal wint de Frysman (foto: Frysman)

Voor het tweede jaar op rij heeft Daniel Nagel een tweede plaats behaald op de Frysman, de meest noordelijke volledige triatlon van het land aan het Rea Klif. Vorig jaar was Jeroen Tiebie hem zeven minuten te snel af, dit jaar moest Daniel zijn meerdere erkennen in Stefan van der Pal. Die zette een nieuw parcoursrecord neer.

Met een tijd van 9u21’36 dook van der Pal ruim onder de tijd van Tiebie van vorig jaar, al waren de weersomstandigheden op zijn zachtst gezegd lichtjes in het voordeel in 2016, ook al hielden de atleten het dit jaar niet helemaal droog tot op het einde. Gelukkig duurde de regenbui niet lang en kon er aan de finish van één van de meest sympathieke full distance triatlons voldoende verder gefeest worden.

Stefan van der Pal is deze weken flink op dreef. De 35-jarige triatleet uit Leeuwarden pakte twee weken geleden ook al de overwinning in de Powerbar Triathlon Friesland in Stiens. Toen haalde hij het voor Tiebie. Jeroen verzeilde dit jaar op een vijfde plaats in het fietsonderdeel. Van der Pal ging er hard tegenaan, pakte na het zwemmen de leidersplaats in de 180 km fietsen en liep in de marathon nog bijna een kwartier weg van Nagel. Daniel werd in 9u36’34 opnieuw tweede. Ook Ramon Van Der Wilde ging op herhaling. Hij werd net zoals in 2015 derde. Dit keer deed hij er iets langer over: 9u53’02.

De meeste dames zijn momenteel nog bezig aan hun wedstrijd. We proberen er vanavond zeker nog updates over te brengen. Bij de dames begon Christel Muis sterk aan de wedstrijd, maar op het lastige Friese parcours moest ze tijdens het fietsen flink wat tijd toegeven op nieuwe leidster Geke Venema. Die gaf in 2015 de overwinning nog uit handen aan Jacomina Eijkelboom, die het toen haalde in 11u20’26. Dit keer schreef Geke Venema de wedstrijd wel op haar naam met een prachtige 10:51:54 als eindtijd, een verpulvering van het parcoursrecord.

Frysman 2016 Van der Pal Nagel
Nagel en Van der Pal in de hot tub (foto: Frysman)

Opmerkelijk was ook het feit dat de organisatie een “hot tub” klaarstaan had om de atleten in de recuperatiezone te verwennen. Nagel en van der Pal lieten het zich alleszins welgevallen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.