Menno, Marleen en Ilona bezetten Vlaamse podia

Honkoop Eversdijk Oudenaarde
Honkoop, Coysman en Eversdijk op het podium in Oudenaarde.

Dit weekend trokken flink wat Nederlandse atleten de grens over. In de Triatlon van Vlaanderen, de tegenhanger van de klassieker in het wielrennen in Oudenaarde, maar dan over de drie sporten, zagen we een sterke Marleen Honkoop beter doen dan vorig jaar. En in de T3 Series in Vilvoorde, de 3de manche van het Belgische equivalent van de Lotto Eredivisie, pakte Menno Koolhaas maar net naast de zege.

Koolhaas had een sterke wedstrijd maar moest in de sprinttriatlon van Vilvoorde zijn meerdere erkennen in olympiër Jelle Geens. Die pakte in zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem dit seizoen meteen de overwinning. Menno moest slechts 22 seconden toestaan op Snelle Jelle. Tom Suetens, vorige week nog winnaar in Geraardsbergen, werd derde voor Tim Brydenbach, ook een bekende naam in de Nederlandse Eredivisie. Edo Van der Meer werd 9de, Gerbert Van Den Biggelaar werd 19de, Jardy Van Den Heuvel 26ste en Jeffrey Reijnders 34ste.

In Oudenaarde was het aan de liefhebbers van het non-drafting werk. In de kwarttriatlon stond er alweer geen maat op Joke Coysman. Met de last minute afmelding van Alexandra Tondeur kwam de tegenstand voor haar vooral uit het Nederlandse kamp, met Marleen Honkoop en Ilona Eversdijk. Coysman ging meteen na het zwemonderdeel aan de leiding. Ze bouwde haar voorsprong uit in het fietsen en liep vlot naar alweer een overwinning, de tweede in Oudenaarde na haar zege in de allereerste editie in 2012. Honkoop, vorig jaar nog vierde in Oudenaarde, werd tweede en Eversdijk derde. Kristel Imbo pakte de vierde plaats.

Bij de mannen stond er geen maat op Kenneth Vandendriessche. Hij had een vrij goed zwemnummer en nam in de eerste fietsronde het commando over. Hans Verbist van de Sterke Peer Triatlon Club weerde zich fel op de tweede plaats, maar moest in Sven Van Luyck en Laurent Nobels zijn meerderen erkennen. Straffe prestaties van deze twee atleten nauwelijks een week na de triatlon van Geraardsbergen. Van Luyck zou tweede worden en Nobels pakte de derde plaats. Kenneth Vandendriessche stormde vlot naar de overwinning.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.