Schagen bijna klaar; Altriman; Muskoka en Schagen klaar…voor vierde helft! – WTJ 239

13672520_1160315797323472_612351725_n

DINSDAG – Waren we toch de triathlon van Schagen vergeten aan te kondigen. Komt misschien ook beetje omdat hij al eens op een donderdag-, een woensdag- en nu een dinsdagavond is gehouden. Schagen heeft een rijke traditie met toppers als Eric van der Linden en Peter-Johan Dillo, maar ook met het evenement wat in 1985 startte, een aantal jaren stil lag maar inmiddels weer is opgepakt. Aan het eind van deze WTJ zijn mogelijk de uitslagen van vanavond binnen.

13650362_1159525157402536_1457586862_n

 

We gaan nog even naar de Pyreneeën, hoewel de Tourrenners daar al uit zijn. Maar in Les Angles, waar Joel Filliol al enige tijd zijn trainingskamp heeft opgeslagen en dus ook Rachel Klamer verblijft, was afgelopen weekeinde de loodzware Altriman. Zwaarder dan de Embrunman naar men zegt. Als de winnaar de klassieke afstanden aflegt in 12.19 uur dan is dat inderdaad pittig. Het was de Fransman Francois Duranton, die won. De beste en enige vrouw, die binnen kwam was de Française Magali Arfel in een tijd van….18.46 uur. In het verleden was Michel Besseling hier succesvol, de twee Nederlanders die dit jaar mee deden – Jeroen Karamat Ali en Emma Grijsen – haalden de finish niet.

 

13644244_1160315540656831_1243859965_n

 

Dat gold wel voor Karen Eshuis, maar dan op de halve afstand. De Twentse journaliste en TV Oost presentatrice koos bij haar debuut op de halve niet voor de meest eenvoudige race. Maar Karen klaarde de klus wel in 8.16 uur, waarmee ze 27e vrouw werd. Oriol Ferran was twee uur eerder als winnares binnen gehaald. Erik Merino won bij de mannen en Martijn Bijnens en Peter van Grootheest klasseerden zich op een 47e en 76e plaats, Nog zwaarder was overigens de Stoneman aan het Italiaanse Lago d’Iseo,  maar daar was van de lage landen alleen de Belg Gert Goedhart , die trouwens prachtig zevende eindigde.

13664830_1160316063990112_455866578_n

In Muskoka was de vierde 70.3 Ironman van afgelopen weekend. Drie Nederlanders aan de start en de in Canada woonachtige Michel Pawlicz was daarvan op een 207e plaats de beste.

En ja hoor, terwijl we stug doortikken, rollen via het ons zo vertrouwde Mylaps Event Timing de  uitslagen van Schagen binnen. Youri Severin beschikt krap anderhalve week na zijn fenomenabele optreden op het EK in Frankrijk al weer over zoveel snelheid dat hij de ‘oudjes’ Chris Brands en Eric van der Linden er vooral uit zwom. Voor Chris Brands was het de derde tweede plaats op rij: de Joop Zoetemelk van de triathlon van Schagen. En de ‘Adelaar’ zelf organiseerde de eerste jaren vooral en mocht nu ook mee doen. Een prachtpodium dus vanavond in heerlijk Schagen, waar de vierde helft inmiddels is ingezet met een deejay aan de haven en voldoende drankvoorraad.

Talisa van der Fluit trok de vaste duelletjes met DTC-teamgenote Eline Lute-Kuin vanavond weer recht. Waren de rollen in Nieuwe Niedorp vorige week nog omgekeerd, nu greep Talisa haar tweede Schager overwinning. Jessica Glasbergen finishte op een derde plaats. Motorsportlegende van weleer en nu vooral wintertriatleet Cor Looijestein finishte ook weer. Opmerkelijk was ook de vijftiende plaats bij de masters van Jeroen Tiebie, koud drie dagen na die zware Frysman. Een mens kan wat aan.

Verser van de pers konden we niet zijn. Ik weet niet of er al foto’s zijn uit Schagen. Maar die volgen ongetwijfeld de komende dagen.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.