Favoriet Gomez zegt af voor Spelen

Javier Gomez elleboogbreuk

De olympische triatlon zal het in Rio in augustus moeten doen zonder één van de grote topfavorieten: Javier Gomez. De wereldkampioen kwam woensdag aan het einde van een trainingsrit ten val en brak daarbij zijn elleboog. Het verdict is keihard voor de Spanjaard. Hij kan onmogelijk nog op tijd fit geraken voor Rio en moet dus afzeggen voor de wedstrijd waar hij opnieuw vier jaar lang naar toegeleefd heeft. Er komt dus geen duel tussen de Brownlees en Gomez zoals in Londen. Spanje moet nu rekenen op Mario Mola.

“Het is met heel veel spijt dat ik moet melden dat ik gisteren (woensdag) één van die typische domme valpartijen had, net aan het einde van mijn fietstraining, terwijl ik niet eens harder reed dan 15 km/u. Ik voelde meteen dat mijn elleboog pijn deed en dus zijn we meteen naar het ziekenhuis getrokken. Daar bevestigden de scans dat ik een fractuur opgelopen heb in mijn linkerelleboog. Ik onderga vandaag al een operatie om de breuk te herstellen.

Helaas betekent deze blessure dat ik me moet terugtrekken uit de olympische triatlon in Rio. Ik moet namelijk realistisch zijn. Er is te weinig tijd voor revalidatie en voorbereiding om fit aan de startlijn te staan. De meest verstandige oplossing is dan ook om mijn spot open te stellen en iemand anders de kans te geven om te racen. Zoals je je kan inbeelden, is deze beslissing bijzonder moeilijk voor mij. De Spelen waren een doel waar ik over verschillende jaren naartoe gewerkt heb. Ik zal blijven vechten en ik heb nog heel veel doelen in deze sport, dus ik ben verre van klaar,” aldus Javier in een eerste reactie.

Of de plaats van Javier in het olympische veld ingevuld wordt en of dat dan door een Spanjaard zal zijn, valt nog af te wachten… Met Mario Mola heeft Spanje nog een belangrijke medaille-kandidaat, maar ook de andere Spaanse atleten bleken dit jaar erg snel in de WTS.

Op Twitter regent het reacties, van onder andere olympische kampioene Nicola Spirig en Jodie Swallow:

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.