TBT: Zilver in het hol van de leeuw

We hadden eigenlijk andere plannen met deze Throwback Thursday, maar door het nieuws van de val en de afzegging van Javier Gomez voor Rio besloten we om vandaag terug te keren naar Hyde Park in 2012. Het was één van de meest iconische battles uit de triatlongeschiedenis. De Spanjaard Gomez in een sandwich tussen twee Britse broers, in hun thuisland. De tactiek van Johnny Brownlee om op het gepaste moment zijn penalty uit te zitten, het aanklampen van Gomez in het spoor van gedoodverfde favoriet Alistair…

We waren zelf één van de 500.000 toeschouwers die het ter plaatse meemaakten. Helaas komt er in 2016 geen herkansing voor Gomez, al roepen wij wel al het hele jaar dat zijn landgenoot Mario Mola wel eens zijn plaats zou kunnen innemen…

Geniet nog eens mee van wat een absoluut hoogtepunt blijft van de triatlongeschiedenis: de olympische triatlon van 2012!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.