“Veelvraat” Claudia Striekwold aan het woord

claudia_striekwold_headshot_550-550

Opvallend hoe vaak Claudia Striekwold voorkomt in uitslagen op onze desktops. We moesten zeker eens informeren bij haar, toen bleek dat ze ze ook nog “bruin bakt” voor het goede doel.

[dropcap]I[/dropcap]n 2013 deed ik mijn eerste ¼ triathlon in Nuenen (in bikini, met mtb, en een paar oude loopschoenen). Ik was verkocht en wilde het jaar er na een halve triathlon doen, wat Mallorca werd. Vervolgens verslaafd en besloten in 2015 een hele Ironman te gaan doen in Boulder (US).

fiets

[dropcap]D[/dropcap]oor het jaar heen zijn er zo veel  wedstrijden, het grootste probleem is dat ik alles leuk vind. Trails, MTB marathons, duathlons, obstakel runs, triathlons (alle afstanden vanaf ¼). Ik schrijf me dan ook vaak in uit enthousiasme waardoor trainingen om wedstrijden heen gepland worden i.p.v. andersom. 2016 wilde ik voor Ironman Maastricht gaan (tijdsverbetering… die ik wel op mijn buik kan schrijven met dit fietsparcours). Gelukkig heeft de begeleiding van Edo van der Meer (EDO Sports) wat meer structuur gegeven aan mijn impulsieve wedstrijdgrage acties, en inhoudelijk een veel specifiekere aanpak en opbouw in mijn trainingsschema, waardoor ik mezelf niet meer over de kop train.

lopend

Nog 2,5 week tot aan Ironman Maastricht… Knallen!!

 

[dropcap]I[/dropcap]n mei kwam ik in contact met het team “Gespleten Asfalt” die deelnemen aan de Tour for Life. Een evenement dat geld inzamelt voor de Daniel Den Hoed Stichting middels sponsorgelden (€2500,- pp) van renners die in teamverband van Italië naar Rotterdam fietsen in 8 dagen (1600 km, 17000 hoogtemeters). Ik ben bij hen aangesloten en sinds die tijd dus druk met sponsoracties om mijn sponsorgeld te verzamelen.

[dropcap]O[/dropcap]nder andere bak ik havermoutrepen met noten en fruit, en heb ik op de school waar ik als LO docent werk 2 dagen per week verse smoothies en ijs verkocht waarvan de opbrengst naar Tour for Life gaat.

https://www.tourforlife.nl/team-gespleten-asfalt

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.