Niemand wacht, ook niet op een gestoorde gek; Gray en medaillespiegel NK halve – WTJ 242

VRIJDAG – De Tour wacht op niemand. Het is een klassieke uitspraak geworden, die vooral gebruikt wordt als renners in La Grande Boucle ten val komen. Gisteren kwamen er genoeg ten val. Christopher Froome wist dat de Tour ook niet op hem zou wachten en zette het op een lopen. En vandaag wacht de Tour ook niet op een gestoorde gek, die zich niet aan de verkeersregels houdt op de Promenade des Anglais. We kunnen voor de duizendste keer ‘de waarom-vraag’ stellen, maar het brengt die tientallen onschuldige slachtoffers, feestgangers op de zwarte Quatorze Juillet, niet meer terug. Het leven is een race tegen de klok. Niemand weet wanneer zijn of haar laatste uur heeft geslagen en dat is misschien maar goed ook.

13702463_1162539410434444_584578449_o

Die race tegen de klok is er in de Tour ook. En wat voor één: Tom Dumoulin verpulverd de concurrentie. Zo zonde dat hij die eerste week zo moeilijk doorkwam, maar gelukkig is daar voor het klassement Bouke Mollema. Hun relaties tot triathlon? Welnu, Bouke was een keer van de partij in op de Tri-Ambla en Tom stak vorig jaar zijn bewondering voor Bas Diederen niet onder stoelen of banken toen die 55X13 de Cauberg op stoempte. ‘Held’ twitterde de altijd scherpe provinciegenoot. Dumoulin had gisteren ook weer zo’n leuke na de valpartij en het jury-oordeel.

Tom Dumoulin @tom_dumoulin:  I was also held up a little bit by the spectators today. I think around 21 minutes. Can I get a timebonus as well pls @LeTour

13713336_1162537810434604_503597598_n

Wij vervolgen dit WTJ ook nog met een Franse wedstrijd, want in Gray was niet alleen de Grand Prix duathlon (waar trouwens Dieuwertje Poort nog 45e in werd), maar ook een stevig bezette triathlon. Eén Nederlandse vertegenwoordigster daarbij: beloftekampioene Jasmijn van der Burg werd in het topveld eveneens 45e. De winst ging naar de Australische Sophie Malowiecki en de Fransman Raoul Shaw was beter dan Andrey Brukhankov en Steffen Justus op deze sprint afstand.

Het weekend hebben we grotendeels doorgenomen. In Rusland staat de enige hele van het land op het programma: de Vyborgman. En bij de Zuiderburen staat de enige 1/3e triathlon op het menu: de Plastriathlon van Aarschot. Het idee leeft nog steeds om de drie 1/3e triathlons van Duitsland (Bonn), Nederland (Oud Gastel) en België (Aarschot) als circuit op te starten. De eindtijden zouden dan vergelijkbaar moeten zijn met een hele triathlon en vorig jaar klopte dat wel aardig. Toen kwamen de winnaars van deze drie races tot een totaaltijd van 8.04 uur.

Tot slot voor het drukke weekend losbarst, gaan we nog naar onze Wedstrijd In De Kijker Klazienaveen. Zoals gebruikelijk hebben we de medaillespiegel van de top 15 van meest succesvolle triatleten op een NK halve afstand. De wedstrijdcyclus begon in Nieuwkoop 2001 met de winst voor Casper van den Burgh en Bianca  van Dijk en stond vorig jaar stil in Klazienaveen met Martijn Dekker en Rahel Bellinga. De Drentse plaats is zondag opnieuw gastheer.

13689769_1162537353767983_84316460_n

Hier de top 15.

EvertScheltinga33
PieterRijnders29
FrankSchotman27
AriedeJong24
WimNieuwkerk21
HendrikVenema17
TiborGijssen16
PaulEmbrechts15
RorikSchouten13
JoostChristiaans12
Jarrichvan Woersem12

 

Tot zondagavond!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.