Oude Bennink klopt broederparen in Klazienaveen

Klazienaveen 2016 podium

In Klazienaveen zijn Mark Oude Bennink en Sarissa de Vries landskampioen halve triathlon geworden. De Oldenzaler klopte bij het lopen zijn teamgenoot Evert Scheltinga, die lange tijd aan de leiding lag na zwemmen en fietsen. Op de halve marathon bleek dat de Gelderlander toch te veel energie had gegeven op de eerste twee nummers.

In de tweede fase van het lopen kwam Oude Bennink hem vlotjes voorbij. Broer Diederik Scheltinga bood enige troost door het brons op te eisen. Daarachter kwamen opnieuw twee broers over de finish: Sven Strijk – lange tijd in tweede positie – en Erik-Simon Strijk, die zich richt op de Ironman Maastricht over twee weken. Het was de eerste zege voor Mark Oude Bennink op dit NK, Evert Scheltinga werd vorig jaar in extremis geklopt door teamgenoot Martijn Dekker, nu was het opnieuw een man uit eigen gelederen.

T4T Klazienaveen

“Yes! 1e op het NK halve triathlon,” reageerde Mark. “Niet verwacht maar erg blij mee. Mooi om een volledig Team4talent podium te hebben.”

Zijn collega Evert Scheltinga was minder blij. “Ik ben teleurgesteld de gouden medaille mis te hebben gelopen op het NK in Klazienaveen. Klassieke swim-bike-die. In de laatste kilometers stuk gegaan en ingehaald door teamgenoot Mark Oude Bennink die een sterke race had. Niet tevreden met zilver, volgend jaar opnieuw strijden voor goud,” aldus Evert.

Bij de vrouwen leidde Sarissa de Vries van kop tot staart. De Maastrichtse had aanvankelijk concurrentie van Danne Boterenbrood, maar zij stapte uit. Uiteindelijk kwamen Tineke van den Berg en Andrea Jochems naar voren om de resterende ereplaatsen te behalen.

kampioenen Klazienaveen 2016

Naast de elites kregen we ook een bijzonder boeiende strijd in de verschillende categorieën, met de volgende kampioenen: Pascal Valentijn (H40), Chris Brands (H45), Edwin Ophof (H50), Aart Van Wijk (H55), Patrick Melis (H60), Hans Van Wijk (H65), Roelof De Rooy (H75), Liane Van Egmond (D40), Rahel Bellinga (D45), Cora Vlot (D50), Gieny Van Niejenhuis (D55).

Klazienaveen affiche

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.