Van Egdom haalt het van Duitser en handvol Belgen

Jorik Van Egdom Tim Van Hemel Rotterdam Peter Dullaart
foto: Peter Dullaart

Aan de Koning Willem-Alexander roeibaan bij Rotterdam was er zaterdag de derde wedstrijd in de Lotto Eredivisie. Triteam Rotterdam was er bij de mannen alles aan gelegen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte aardig met drie man bij de eerste vijf.

Omdat echter de beste vier klasseringen tellen en de vierde man van het Rotterdamse team 24e werd, was het toch Squadra Eindhoven wat de winst pakte. Individueel ging de zege naar Jorik van Egdom, die als achtste uit het water kwam, maar snel naar voren fietste en het lopend afmaakte. Achter hem volgden zijn Duitse teamgenoot Jan Stratmann en vervolgens vier Belgen.

Bij de vrouwen was Mirjam Weerd een klasse apart. De Amersfoortse – uitkomend voor TTW Weesp – was op de sprint triathlon een dikke minuut sneller dan de zeer getalenteerde Rani Skrabanja van Ferro Mosae. Inge Heus van Kijani maakte het podium compleet en mocht tevens met haar team op het hoogste ereschavot staan. Het Betuwse team klopte verrassend het altijd sterke Hellas uit Utrecht, waarvan dit keer niemand bij de beste drie eindigde. 

De teams moesten hier en daar improviseren, omdat een aantal triatleten zondag meedeed aan het NK halve triathlon in Klazienaveen of aan het WK relay in Hamburg.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.