“Lessen in kamperen in Klazienaveen” – Candel’s veien til Norseman 4

“Net zo afgelegen als het Eidfjord in Noorwegen, ligt ook Klazienaveen in Nederland. Het toneel voor het NK halve triathlon afgelopen weekend waar het grootste gedeelte van de Nederlandse lange afstand atleten heen komt om zich een weg te banen door de drab van het turfkanaal. Vergeleken met Ironman Maastricht een relatief makkelijk afzetbaar parcours lijkt me, voor die paar tractoren die van stal naar weiland moeten rijden op zondagmiddag. Ook voor mij was het de ideale voorbereiding op de Norseman die komen gaat over 3 weken.

Om me nog specifieker voor te bereiden, en omdat kamperen gewoon leuk is, ging de tent en barbecue mee. De hamburgers en saté gingen er goed in de avond er voor en na een kampvuurtje op tijd naar bed. Daarmee meteen geleerd om geen luchtbed bij de intertoys te bestellen, nadat ik na enkele minuten op de plankharde ondergrond lag en de volgende dag mijn rug ook zo voelde. Verder moet ik misschien Deet en een deobus met aansteker op mijn boodschappenlijstje bij schrijven tegen de vliegende bloedzuigers die heel de nacht rond mijn oor zoemde. Een perfecte voorbereiding dus.

Op zondag werden de fietsen ingecheckt en kon de race van start. Ideaal moment om het nieuwe wedstrijdpak van Fusion te testen, zoals mede Fusion atleten er ook over dachten als Danne, Sarissa, Edo en Erik-Simon. De SLi uitvoering is in ieder geval een toppak, past perfect en geen schuurplekken, behalve rond het perineum/scrotum, maar daar ontkom je niet aan geloof ik, ook niet met een kwak vaseline.

Hoewel het zwemmen goed aanvoelde, was de tijd maar matig. Daarna ging het fietsen top, en kon ik goed alleen door beuken op de oude Canyon Speedmax uitvoering om een aantal nieuwere uitvoeringen in te halen. De sfeer zat er goed in, de bewoners uit de omgeving zaten heerlijk met een barbecue en een paar pilsjes voor hun huis ons aan te moedigen. Vooral met lopen leuk om te zien. Op het loopparcours kwam ik snel bij coach Edo, die geen goede wedstrijd draaide, of zoals hij zelf zei ‘last van slap karakter.’ Elke atleet kent dat gevoel wel, alleen de ene heeft er wat vaker last van dan de andere.

In kilometertjes van 3’40 met Edo als trekpaard proberen toch nog wat atleten terug te pakken. Na 10km lagen we op plek 8 en 9 en was het gat met 6 en 7 te groot om nog in te halen. Met het oog op nog een goede trainingsweek na de wedstrijd te draaien, het tempo teruggeschroefd naar 4’/4’10 om in een prima top 10 plek samen over de finish te gaan. Achteraf een tevreden en voldaan gevoel.

De laatste 3 weken zal de training worden afgebouwd en het voedsel worden opgebouwd. Mijn Twingo wordt ingeruild voor de vakantie voor de Volvo zodat alle kampeerspullen mee kunnen. De week na de Norseman ga ik een week hiken met tentje op de Hardangervidda, dus ook de gasbrander moet gecheckt worden en voedsel moet worden ingeslagen.

Ik wens iedereen alvast veel plezier met de Ironman in Maastricht die mee doet, geniet er van, en tot de volgende blog vanuit Noorwegen!”

FusionBanner3Athlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.