Van Reijen snelste op Alpe d’Huez

Miriam Van Reijen Alpe Huez

Miriam Van Reijen en Jessica Oosterloo zorgden dinsdag voor een sterke prestatie in de duatlon van Bourg d’Oisans naar Alpe d’Huez. De duatlon is de eerste wedstrijd van een week lang topsport op Frankrijk’s bekendste berg. Vrijdag volgt nog de kwarttriatlon en donderdag vormt de lange-afstandstriatlon het hoogtepunt. Oosterloo en Van Reijen zetten zich vooraan bij de eerste loopproef van 6,5 km in Bourg d’Oisans.

Ze bereikten als respectievelijk eerste en derde dame de voet van de mytische klim naar Alpe d’Huez. Van Reijen vond meteen het goeie ritme en had slechts exact 1 uur nodig om de Alp naar boven te fietsen. Daarmee had ze een ruime voorsprong van drie minuten op Marion Gay en zes minuten op Oosterloo. In de loodzware, steile slotloop van 2,5 km hield Miriam knap stand. Ze pakte oververdiend de winst op Alpe d’Huez in 1u40’24. Marion Gay moest meer dan vijf minuten later vrede nemen met de tweede plaats. En Jessica Oosterloo werd derde in 1u46’42. Marieke Van Lierop werd achtste.

Alpe Huez duatlon

Bij de mannen won de Fransman Emmanuel Meyssat in 1u27’50. Hij zat mee in de kopgroep tijdens de eerste run en pakte een minuut op een groepje met Tim Van Hemel en Seppe Odeyn. De vice-wereldkampioen maakte tijdens de klim nog een halve minuut goed maar hij kon de Fransman niet meer terugpakken. De Belg werd tweede in 1u28’25. Exact een minuut later kwam Eric Leblacher als derde over de streep. De Belg Tim Van Hemel, in Nederland bekend als lid van Squadra Eindhoven, pakte twee dagen na zijn tweede plaats in de Nisraman nu een tiende plek. Hij neemt vrijdag ook nog deel aan de korte triatlon, terwijl Seppe Odeyn zijn zinnen heeft gezet op de lange afstand op donderdag.

Triathlon EDF Alpe d Huez

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.