6 Nederlanders via Maastricht naar Hawaii

Hawaii slots Maastricht

Met de price award ceremony kwam er maandag een einde aan een intensief triatlonweekend in Maastricht. Voor een aantal atleten werd het nagelbijten met de blik op een ticket voor Hawaii. Drie onfortuinlijke atleten grepen op één plaats na naast een ticket en er waren er ook een aantal die een reis naar Kona aan zich lieten voorbijgaan. Maar dankzij knalprestaties in Maastricht wordt het deelnemersveld in Kona in oktober alvast uitgebreid met 6 extra Nederlanders.

De nieuwe Hawaii gangers na Ironman Maastricht zijn Manolo Dequero Vazques, Koen Overmars, Thomas van der Wal, Roy Lagerburg, Bob Martens en Ricardo Scholten. Vooral voor Thomas van der Wal was het een complete verrassing. De organisator van het NK MD van Klazienaveen viel door de roll- down in de prijzen. Hij was zondag twee keer gevallen en had nergens op gerekend. Thomas ging dan ook helemaal uit zijn dak.

[lightbox full=”http://”][/lightbox]

Concetta Pichierri, Claudia Striekwold en Sander Berk misten op 1 plaats na hun slot.

Een aantal Nederlanders bedankten voor de eer. Chris Brands, Pleuni Hooijman, Trijnie Roosendaal-Rep, Janien Lubben, Mariska Visser, Mark Wilson, Peter van Egdom en Alexandra Dronkers namen hun slot voor het WK Ironman niet op.

[lightbox full=”http://”][/lightbox]

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.