Triatleet overlijdt met zicht op finish in Budapest

Terwijl wij vanop afstand uitkeken naar de prestaties van onder andere Rob Barel (die 23ste overall zou worden), sloeg in de 70.3 Ironman van Budapest het noodlot toe voor een Slovaakse triatleet. De 70.3 Ironman is een triatlon over de halve afstand. Atleten moeten 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. In de allerlaatste meters van die halve marathon stortte de Slovaak Radovan Okrucky in elkaar.

Op een paar tientallen meters van de finish zakte Rado in elkaar. De nochtans goed getrainde atleet, ploegmaat en vriend van de Belg Olivier Smekens (van trikipedia.be partner Mojid), werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis maar daar werd zijn overlijden vastgesteld. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een hartfalen. De wedstrijd werd zwaar gemaakt door de warmte, maar 31° is niet uitzonderlijk voor een getrainde triatleet.

Olivier Smekens nam zondag zelf deel aan de Ironman van Maastricht, met een zeer dubbel gevoel. Hij droeg na 11u02 zijn finish op aan Rado. We wensen hem en alle familie, vrienden en supporters van Rado veel sterkte toe.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.