Een haan zonder broek staat in zijn blote kont – RTJ 1

13776049_1723324584551646_1205959354721727349_n

Tja, Wim op vakantie dus geen dagelijkse update vanuit de triathlonwereld.

Op de zijn onnavolgbare manier maakt hij dagelijks zijn WTJ, met kwinkslagen, ironie, feiten en humor. Uniek in de triathlonwereld, er is geen site (lees mens) die dat ook doet.

Het is een man van veel lijstjes en feiten, iets wat ik absoluut niet ben, dus hoe krijg ik nu 2 x per week een plaatsvervangend schrijfsel op de site. Ik wil en ga het niet proberen, ’t lukt me toch nooit! Dit mag dan wel RTJ 1 zijn, verwacht nu niet dat ik ook aan 250 ga geraken 😉

Natuurlijk hebben we ook tijdens zijn vakantie af en toe contact,  we kunnen nu eenmaal niet zonder elkaar. Beiden proberen we onze belevenissen in Maastricht een plaatsje te geven, maar dat valt niet mee. “Go with the flow” was de titel van zijn laatste WTJ voor de vakantie en dat is wat we doen.

In Maastricht had ik de wat meer prominente rol, in Almere (de volgende grote geweldige wedstrijd) is die rol voor Wim. Onderling geeft dat nooit problemen. Wim noemde het “dienstbaar optreden”, ik noem het “de logische gang van zaken”. Al ver voor ik nog maar een microfoon in mijn handen had, speakerde hij al in Almere. In het Limburgse was ik een paar jaar geleden betrokken bij de eerste gesprekken met Ironman. Op die manier gaan we al 27 jaar van race en naar race en genieten we, op onze manier. Een echte rolverdeling maken we nooit, dat gaat vanzelf. Als Wim een zin begint, maak ik hem af, of andersom…

[lightbox full=”http://”][/lightbox]

Deze dagen krijg ik honderden bedankjes van atleten en toeschouwers, zelfs een “tribute” via Lars Vreugdenhil. Ik voel me vereerd, maar ook heel onwennig, dat mijn manier van atletenbegeleiding in een wedstrijd zo enorm in de belangstelling staat. Ik ben meer extrovert op Facebook en Twitter dan maatje Wim, wellicht ook een reden.

13921064_1045984185467233_6344335324368072030_n

Echter, dit is te veel eer voor mij alleen. We zijn een team; Wim en ik al 27 jaar, de laatste jaren vergezeld door Arjan Schilder (die steeds sterker wordt) en in Maastricht professional Ironman speaker Paul Kaye.

Samen doen we wat we doen, op onze manier. Samen vullen we elkaar aan. Samen maken we een race vocaal. Samen halen we al die kanjers over de finishlijn.  Samen genieten we van de prestaties van atleten op ieder niveau. Samen staan we ’s nachts om 0.00 uur met tranen in de ogen en bedanken we elkaar. Samen doen we een biertje en genieten we na.

Soms de een wat meer op de voorgrond dan de ander, soms net andersom.

Kortom; We love what we do, TOGETHER.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.