“Meer genoten dan afgezien”

Claudia Striekwold Maastricht 1

Elke atleet had zondag in de Ironman Maastricht zijn of haar eigen verhaal. Claudia Striekwold schreef haar ervaring neer tussen een massa bekende supporters. En ze maakte en passant er ook nog een review van de Fusion SLI Trisuit van: “Het plan voor de Ironman Maastricht was in eerste instantie het aanscherpen van mijn tijd van 12u02’13 in Boulder (USA). Edosports-coach Edo van der Meer heeft me dit jaar begeleid om dit doel ta gaan realiseren. Na het fietsparcours enkele keren gereden te hebben liet ik dit doel al snel varen… Autsj dat wordt bikkelen!”

Claudia Striekwold Edo Van der Meer Maastricht

“De zwemstart was top, gelukkig een wetsuit-swim en alle ruimte om lekker te zwemmen door de rolling start. Stroomopwaarts viel me eigenlijk reuze mee, en terug ging het helemaal lekker, waardoor ik in 1u07 uit het water was.

Het fietsparcours was pittig, met name door de het technische, bochtige parcours met de korte klimmetjes die de hartslag flink deden stijgen. Ik had het geluk dat ik niet lek reed, waar ik vanwege de regen en de landwegen mijn hart voor vasthield. Bij Bilzen langs het kanaal kon er even flink gestreept worden op het vlakke gedeelte. Het was een feest om langs zoveel supporters te rijden, ook op plaatsen waar je het niet verwachtte . Met 5u55 reed ik de transition zone binnen en ik voelde me sterk.

Startend aan de marathon ging ik in een rap tempo weg, het voelde lekker. Ik verwachtte nog wel wat in te zakken qua snelheid, maar dat viel reuze mee. Maar wat een ambiance in het centrum van Maastricht! Ik had het gevoel dat ik daar door de straten vloog. Er waren zo veel supporters afgereisd, familie, vrienden, collega’s en clubgenoten die me een enorme boost gaven.

Claudia Striekwold zusje MAastricht

De laatste ronde deed echt zeer. Dat heb ik in Boulder niet kunnen voelen omdat mijn voeding daar niet in orde was en ik daardoor niet harder kon. Heerlijk om te voelen dat je zo diep kunt gaan! In 3u45 was mijn marathon een feit en dat resulteerde in een tijd van 10u54’49 en een 2e plaats in mijn age group. Iets waar ik alleen maar van heb kunnen dromen. Ik heb meer genoten dan afgezien. Zo veel bekende atleten, de sfeer, de supporters, de strakke organisatie, het materiaal, vrijwilligers, speakers en toch ook het parcours hebben mij de power gegeven op het juiste moment te pieken.

Mijn kleding zat top. Ik heb de race afgewerkt in de hypermoderne Fusion SLI trisuit. In Amsterdam had ik het Fusion SLI pak, wat speciaal voor de lange afstand ontwikkeld is, al een eerste keer getest. En ik moet zeggen, ook op de lange afstand viel het me goed mee. Ik heb geen enkele last van schuur- of irritatieplekken gehad. Opvallend was ook dat het pak zeer snel droog was op de fiets nadat ik uit het water kwam. Ik ben zeer te spreken van de kwaliteit en al lijkt de prijs aan de hoge kant, dit pak is zijn prijs waard.

Als ik Ronald van Fusion Nederland één tip kan meegeven: vraag bij Fusion of ze bij de SLI ook van die handige zijzakjes kunnen maken zoals in de Multisport Suits. In Maastricht was er meer dan voldoende bevoorrading, maar voor LD-atleten kan het ook handig zijn om nog iets in je Fusion Pocket te stoppen 🙂 En voor mezelf heb ik na het zien van de wedstrijdfoto’s een mental note gemaakt dat het in het vervolg aangeraden is om een sporttopje onder het witte SLI pak aan te doen 😀

Claudia Striekwold run Maastricht

Ik wil nog graag Cycletrend bedanken. Deze hebben mijn fiets deze wedstrijd voorzien van Scope-wielen met een hoge velg waardoor met name op snelheid ik deze goed vast kon houden. Nu herstellen, en nadenken over volgende avonturen…” aldus Claudia.

FusionBanner3Athlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.