Nederlands koppeltje maakt indruk in Wuustwezel

In Wuustwezel vierden ze zaterdag de jubileumeditie van de Sterke Peer Triatlon, georganiseerd ten voordele van To Walk Again van Marc Herremans. Voor de tiende keer werd de sprinttriatlon er een enorm feest. Nergens in België zien we onderweg en aan de finish zo’n sfeer en ambiance als in het triatlongekke Wuustwezel. Kirsten Nuyes, die in België woont, maar de dubbele nationaliteit heeft, kwam er samen met haar vriendje Niek Heldoorn aan de start. En het Nederlandse koppeltje deed het uitstekend.

Kirsten Nuyes Sterke Peer 2016

Kirsten Nuyes lag meteen na het zwemmen samen met haar 185-Vaillant-Sportoase ploeggenote Hanne De Vet in pole position. Onder impuls van Karen Steurs kregen we een grote achtervolgende groep met Eline Desaunois, Maartje Emsens, Charlotte Verhaeghen en de Israëlische international Yuvas Gome. Die was uiteindelijk nog de snelste van de achtervolgsters en liep naar de derde plaats, maar op ruime achterstand van de twee thuisatletes. In die battle haalde Kirsten Nuyes het nog redelijk vlot van Hanne De Vet. “Nepbelg” Kirsten, zoals Geert Lauryssen haar graag noemt 🙂 (en niet nep-Hollander, zoals de speaker een paar keer vernoemde), genoot van een fantastische wedstrijd, waarin ze ook de extra premie in de battle of the sexes won. “Telkens ik voorbij al dat publiek kwam, had ik overal kippenvel. Ik had een goed zwemnummer en was wat blij met de steun van Hanne in het fietsen, want door de wind was het best wel lastig. Maar voor de rest was het genieten,” aldus de winnares.

Niek Heldoorn Wuustwezel Chris Hofkens
Sterke race van Niek Heldoorn (foto: Chris Hofkens)

Bij de mannen had Thomas Jurgens een halve minuut voorsprong na de 750 meter zwemmen. Hoewel de kopman van 185-Vaillant-Sportoase sterk fietste, kon hij in de slotronde de zes achtervolgers, onder impuls van een indrukwekkende Bert Jammaer, niet van zich afhouden. En zo kregen we een loopfinale met zeven waarbij Nick Thijs zich de sterkste toonde. Hij stormde na een goede wissel als eerste het loopparcours op. Het verschil bleef klein met Jurgens, Niek Heldoorn, Jarno Cuypers, Jens Van Looveren en Bert Jammaer. Thijs deelde zijn wedstrijd blijkbaar goed in en hield net genoeg over om zijn grootste overwinning uit zijn nog jonge carrière te vieren. Junioreskampioen Heldoorn ging tot het uiterste en kwam leeggestreden als tweede over de streep. Jurgens werd derde en Jarno Cuypers klopte Bert Jammaer in de spurt voor de vierde plaats.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.