Triathlon Lommel; sfeervol, goed en voor “Ollanders” een aanrader

14040204_1130892086971869_3580009804985792336_n

Lommel.- Als er een trofee zou uitgereikt worden voor  de spannendste wedstrijd van het jaar, dan zou de Hoeks triatlon van Lommel onbedreigd winnaar worden. In de laatste vijf kilometer van deze triatlon kon het nog alle kanten uit en de beslissing viel  pas in de laatste 100 meter.
Wat vooraf ging? In de zwemproef werd het meteen duidelijk waarvoor Willem Brems naar Lommel was gekomen. Hij nam resoluut de leiding en enkel Adam Lambrechts kon in zijn spoor volgen. De Nederlander Tom Havekes en Daan Pex volgde op een minuut terwijl Ruben Geys de leiding nam van een vijfkoppig groepje waar de overige favorieten zwommen met oa. Tim Van Hemel en Hans Moonen.
De sensatie van de dag viel te beleven tijdens de fietsproef toen Willem Brems van bij de start het tempo keihard opdreef en maar heel even de leiding van Adam Lambrechts duldde. Niet verwonderlijk dus als we na afloop op zijn computer een gemiddelde fietstijd van 41,7 kilometer per uur konden aflezen terwijl we vermoeden dat het getal van 377 de wattage aangaf.  Dit duo flirtte met een vijf minuten kloof op de rest van de favorieten die zich verzameld hadden. Het leek een uitgemaakte zaak tot TGV Hans Moonen zich in de debatten kwam moeien. Op het kilometerslange jaagpad dreef hij de tempo op zodat de schade beperkt bleef.  In de afsluitende loopproef wisselde Adam Lambrechts en Willem Brems regelmatig van positie maar ze voelde de bui al handen toen ze bij het keerpunt aan de Gestelse dijk eerst Tim Van Hemel zagen oprukken en even later ook Ruben Geys tot bij zijn gouwgenoot kwam. De minuten smolten als sneeuw voor de zon temeer daar de talrijke toeschouwers en supporters hun Cafca atleet naar de snelste looptijd schreeuwden.
Joke-Coysman-Lommel
Ondertussen was het muisstil geworden op het overvolle dorpsplein waar de toeschouwers aan de lippen van de speakers hingen om toch maar geen feitje te missen van het super spannende gebeuren in die finale.  Ruben Geys kon in zijn Lommel pas in de laatste strook enigszins genieten van zijn hattrick want achter hem kwamen zowel Tim Van Hemel als Willem Brems, om de beurt, nog opzetten voor de overwinning.  Tim Van Hemel werd uiteindelijk tweede voor Willem Brems. Tom Havekes behaalde een nette 6e plaats.
Bij de vrouwen was de Nederlandse Neiske Becks de snelste zwemster en ze nam een flinke voorsprong op haar landgenote Sandra Wassink Hitzert. In de fietsproef zagen we vooral Joke Coysman haar achterstand goed maken met de regelmaat van een klok. Halfweg de wedstrijd was de onzekerheid weg bij haar en met een brede glimlach en geen spatje paniek, stormde ze naar haar zesde seizoenszege. Even later eindigde Sandra Wassink als tweede voor Mieke Suys. Neiske Becks werd 7e.
20160814_163903
De immer sfeervolle wedstrijd werd op video vastgelegd door Gerard Oomen

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.