Nuenense sportweek vervalt, triathlon gaat wel door – WTJ 268

index

WOENSDAG – Geen Squadra Triathlon Week helaas. Door wegwerkzaamheden van de firma Rasenberg in opdracht van de gemeente Nuenen moest er steeds geschoven worden met parcoursen, waarop de organisatie besloot zich te concentreren op het doorgaan van de Dolphin Triathlon in Nuenen aanstaande zondag. De aquathlon, de tijdrit en de zwemwedstrijd zijn hierdoor komen te vervallen. Volgend jaar gaat de STW zeker door en keert ook de finish van de triathlon weer terug naar het park in Van Gogh’s Place. Nu is dat naast de Enodeplas.

 

In navolging van Oud Gastel deed Gregor Stam samen met vriendin Thera dus ook mee in Veenendaal. Het was wellicht de voorbode voor volgend jaar als Veenendaal bij de 35e editie uitpakt met een evenement speciaal voor oud-winnaars, landskampioenen en andere kleurrijke triatleten uit de geschiedenis. Dus van Jim Koster tot Jorik van Egdom en van Nannie van Toorenburg tot Kirsten Nuyes. Het belooft een bont spektakel te worden. Hoe het precies ingevuld gaat worden, weet de organisatie nog niet. Suggesties zijn welkom.
14183848_290575131311848_358847110510893458_n

Brooke Brown (mrs. Dare2Tri) was trouwens zevende op de Ironman van Vichy. Vermeldenswaardig, want een beetje Nederlands is Brooke immers wel.

14079569_1080401522037611_4298578942709405104_n

Vanavond zijn de persconferenties van Challenge Almere-Amsterdam en ook de eerste samenkomst van organisatoren richting WK Grand Final. Het belooft een enerverende september-maand te worden in 2017, want de Challenge en Eredivisie-finale staan geprogrammeerd op 8, 9 en 10 september. Met drie daagjes rust begint dan op donderdag 14 september in Rotterdam het voor Nederlandse begrippen grootste triathlonspektakel ooit. Race-director Richard Belderok voorziet al dat Javier Gomez bijvoorbeeld ‘de dubbel’ doet en dat Alistair Brownlee door een Eredivisie-team wordt ingelijfd en zowel Almere als Rotterdam met zijn deelname vereerd.

Als we tenslotte van nog de jeugdwinnaars van de run-bike-run in Borne meepakken te weten Bas ten Cate en Anne Bekhuis en van de tientallen duo’s de winnaars Thijs Theunissen en Rob Benerink dan weten we dat in totaal 4143 tri- en duatleten afgelopen weekeinde actief waren in wedstrijden. Toppers waren Veenendaal (1011), Borne (587), Ouderkerkplas (563), Emmeloord (393), Hardenberg (287) en Renkum (275). Zijn toch indrukwekkende aantallen, dachten wij zo. Met de uitslagen zijn we weer redelijk bij, kunnen we dus morgen gaan voorbeschouwen op het eerste september-weekend. Rachel in Edmonton bijvoorbeeld. Of Hellas op het EK clubs in Banyoles. U weet wel die wedstrijd, die vorig jaar in toch al zo geplaagde Nice werd afgeblazen vanwege noodweer. Maar ook de Walchsee voor het EK halve triathlon, Zofingen met het WK Powerman en niet te vergeten onze eigen wedstrijden Maarssen, Binnenmaas, Onderdendam, Weesp, Abbekerk, Nuenen dus en Rutbeek Enschede. De laatste is de finale van de Twentse Triathlon Tour. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen dus.

Omdat de aflevering van dinsdag aan de late kant klaar was, krijgt u er vanavond twee. Met die aantekening dat het nu een korte versie is, want een jarig Broekie trekt aan me. Op naar het Tiki-Bad, geloof ik. Als dat maar goed afloopt…

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.