Mark Oude Bennink 6de in Ironman Barcelona

Bas Diederen IM Barcelona 2016 bike

Bas Diederen en Mark Oude Bennink speelden zondag een hoofdrol in de Ironman van Barcelona. De twee ploegmaats van Team4Talent kwamen vlak achter de Spaanse leider Carlos Lopez uit het water na 3,8 km zwemmen zonder wetsuit. Eens op de fiets gaven de twee Nederlanders mee het tempo aan en halfweg reduceerden ze de kopgroep tot drie stuks. Het verschil bedroeg dan al ruim zes minuten met Patrick Nilsson en meer dan tien minuten met de andere favorieten. In de afsluitende marathon moesten de twee Team4Talent-atleten de inspanningen op de fiets bekopen.

Mark Oude Bennink IM Barcelona 2016 bike

Bas Diederen had het meteen moeilijk in het begin van de marathon, maar dan was er Mark Oude Bennink die een tijdje de leidersplaats innam. Hij liep weg van Johan Ackermann, maar verloor tegelijkertijd veel van zijn voorsprong. Eerst kwam winnaar Patrick Nilsson hem voorbij en dan volgden er nog een aantal atleten. Uiteindelijk leidde een marathon van 3u06 Mark nog naar de zesde plaats. Op zich een mooi resultaat, maar het gevoel zal wellicht meer naar ontgoocheling overhellen, aangezien er hier veel meer in zat. Bas Diederen stapte uit in de marathon.

Nilsson won in 7u55’28 voor Ivan Tutukin en Miquel Blanchart. Mark Oude Bennink kwam na 8u12’40 binnen als zesde. Bij de vrouwen won de Duitse Astrid Stienen in een toptijd van 8u54’27.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.