WK Ironman officieel geopend door Nederlanders

Hawaii, 4 oktober 2016 – Met de Nations Parade is dinsdagavond in Kona de laatste rechte lijn richting WK Ironman ingezet. Atleten uit meer dan 60 landen paradeerden over Alii Drive. Onder hen een kleine maar enthousiaste delegatie van de 19 Nederlandse deelnemers, met Bob Martens als vlaggendrager.

Terwijl wij de passage van Team Nederland filmden had Bob Martens de vlag overgenomen. De Limburger ziet er scherp uit, klaar voor het WK Ironman. Vooraan liep Thomas Van Der Wal met het bordje “Netherlands”, in het gezelschap van onder andere Hans Van der Linden, Ricardo Scholten, Manolo Dequero Vazquez en Koen Overmars.

Geen Yvonne Van Vlerken tijdens de Nations Parade. “Ik zit wat verder van Kona dit jaar om me in alle rust voor te bereiden,” vertelde Yvonne ons eerder. “Ik sla de Parade dan ook over.” Donderdagmiddag hebben we met ‘The Blond Flying Dutchgirl’ afspraak na de pro-briefing voor een uitgebreid interview. Dat lees je nadien hier natuurlijk.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.