Geen power tijdens WC Tongyeong Korea

Met de sprinttriatlon van Tongyeong is de laatste fase van het wereldbekercircuit begonnen. Menno Koolhaas, Marco van der Stel en Donald Hillebregt gingen in Korea op zoek naar extra punten voor de ITU ranking. De prestaties waren wat tegenvallend met respectievelijk een 31e, 34e en 40e positie.

14793759_10210991577769605_2070221915_n

Reactie Menno Koolhaas: “Poeh…. Niet het resultaat waar ik voor naar Zuid-Korea gekomen was. Het zwemmen ging goed, ik zat aan het staartje van de kopgroep en met een snelle wissel en goed teamwork van de andere Nederlanders zaten we al snel in de eerste groep. Fietsen ging soepel. Na een wat mindere 2e wissel wat van achteren begonnen aan het lopen. Helaas had ik vandaag niet de benen om het tempo bij te houden. Uiteindelijk 31e. Op naar Japan waar volgende week de World Cup in Miyazaki plaats vind!”

14657339_10209611489076671_265215205124778248_n

Marco van der Stel stond twee minuten voor de start nog over te geven op het startponton: “So this his how you end up after finishing 33rd at a worldcup. Am i disappointed? Well, obviously i am, but looking back at being sick / less sick / sick / sort of better for the past 12 days i was ‘happy’ to be on the startline untill about 2 minutes before the start. I was standing on the pontoon whilst trowing up several times. Given all these things i am actually glad i made it to the finish line with a reasonably good swim and bike. On the run i just had no power left. One more week to rest, get the body sorted and get a little tension on the muscles for the final race of the year”.

14555651_10210991577169590_799253251_n

Donald Hillebregt: “Zwemmen was goed en geprobeerd om met fietsen een voorsprong op de grote groep te krijgen zodat ik in t2 met voorsprong aan de 5km hardlopen kon beginnen. Helaas bleef ik nooit weg uit de groep en kreeg ik dit met lopen weer terug bij de start van de eerste ronde hardlopen. Toch goed herpakt en nog redelijk kunnen lopen, dat was echt een pluspunt! Als ik in het peloton was blijven zitten had ik qua lopen er wel iets dichter op gezeten, nu moest ik echt even een gaatje laten vallen in het begin.
Gegokt en helaas iets verloren, maar met de vorm zit het wel echt heel goed, sterk gelopen ondanks die extra inspanning op de fiets en ik voelde me de hele wedstrijd sterk! Een beetje zoals in Almere 😉 Volgende week is het een OD in Japen en heb er vertrouwen in. Ik voel dat ik daar wat moois kan laten zien! “

De wedstrijd eindigde in een supersprint waarbij de Spanjaard Uxio Abuin Ares aan het langste eind trok, op 1 seconde gevolgd door Matthew Mcelray (53:40) en Vladimir Turbayevski (53:40). Simon de Cuyper (B) eindigde op een 5e plaats op 4 seconden van de winnaar.

Volledige uitslag:

http://www.triathlon.org/results/result/2016_tongyeong_itu_triathlon_world_cup/281603

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.