En de Polar V800 gaat naar…

20161007_WedstrijdV800_2048x1536

Jullie hebben massaal gereageerd op de Polar V800 wedstrijd die we in de week voor de Ironman van Hawaii met Frederik Van Lierde lanceerden. Meer dan 600 reacties kregen we binnen, 636 om precies te zijn. Maar het bleek geen gemakkelijke opgave te zijn, die Frederik gesteld had. Van de 636 ingestuurde antwoorden bleken er uiteindelijk 165 juiste te zijn. En uit die juiste uitzendingen kozen ze bij Polar Benelux één gelukkige winnaar uit. Lees hieronder wie het geworden is…

Om de Polar V800 Red Limited Edition Javier Gomez Noya, ter waarde van € 449,90 te winnen, moest je een juist antwoord geven op de drie vragen die Frederik Van Lierde stelde tijdens de persbabbel bij Polar in Kona.

De eerste twee vragen had bijna iedereen goed. Het antwoord op vraag 1 moest natuurlijk Polar Flow zijn. Ook de antwoorden op vraag 2 waren vlot te vinden. In de voorbeschouwingen op het WK Ironman kon je op trikipedia.nl vinden dat het om 19 Nederlanders ging. Maar vraag 3, dat was wat anders…

Waar en wanneer werd Frederik Van Lierde voor het eerst Belgisch kampioen bij de elites? Dat was de volledige vraag. Heel wat deelnemers hadden het jaartal juist. Dat moest uiteraard 2002 zijn! Maar we hadden het in het filmpje niet specifiek over de discipline. En dus hebben we 2010 ook goed gerekend. In 2002 werd Frederik Belgisch kampioen kwarttriatlon. In 2010 pakte hij de titel op de halve afstand. Het toeval wil dat beide kampioenschappen in Leuven plaatsvonden. Leuven was dus het enige echt goede antwoord.

Heel wat deelnemers aan onze prijsvraag ‘googelden’ iets te snel. Als je naar ‘Frederik Van Lierde Belgisch kampioen’ zocht, dan kwam je vaak als eerste terecht bij het Europees kampioenschap triatlon in Echternach. Frederik pakte daar, in hetzelfde jaar als zijn Belgische titel, een zilveren medaille bij de U23. En voor de enkelingen die de Ironman van Hawaii inschatten als een veredeld Belgisch kampioenschap en gokten op 2013: mooie zet, maar helaas geen goed antwoord 🙂

93 lezers hadden 2002 Leuven juist en nog eens 72 gokten op 2010 Leuven. Uit die 165 juiste antwoorden trok de onschuldige kinderhand bij Polar Benelux 1 gelukkige winnaar. Whoopy Franssen, zelf ook triatlete, mag zich binnenkort verwachten aan een gloednieuwe Polar V800 Red Limited Edition Javier Gomez Noya. Proficiat Whoopy, en veel plezier met je Polar V800. Je mag ons altijd op de hoogte houden nu van je trainingsvorderingen…

Polar V800 Gomez 250

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.