Yvonne na tien jaar terug in Almere; Vooruitkijken op Florida en Noordwijk – WTJ 323

 

VRIJDAG – Het eerste novemberweekeinde staat voor de deur. Tijd om naar de al wat rustigere kalender te kijken. Hoewel, als je Facebook afstruint, veel atleten, fans, officials of speakers al met het hoofd in 2017 zitten. En waarom niet? De tri- en dusportevenementen worden met het jaar mooier.

14937880_1258339920854392_271795938_n

Morgen, zaterdag staat de vermaarde Ironman Florida op het programma.  In Panama City Beach starten sinds vorig jaar geen profs meer. Het is dus een agegroup-only race. Ik hoop toch dat zulke wedstrijden alleen in Amerika blijven, met alle respect overigens. Maar het zou toch jammer zijn als ook in Europa de profs geen startmogelijkheden meer krijgen in bijvoorbeeld Maastricht. Voorheen was IM Florida geliefd bij de elite. Voor Yvonne van Vlerken was het een favoriete, want ze won er drie jaar op rij: 2012, 2013 en 2014. In dat laatste jaar was het beestenweer en moest de IM worden omgezet in een duathlon. Die telt Yvonne in haar rij zeges niet mee, wij wel hoor. Verder was Heleen bij de Vaate ooit tweede, Guido Gosselink zesde en Sione Jongstra negende. Ja, ja. De Hollanders kunnen heus wel wat. Zaterdag wordt de vaderlandse eer hoog gehouden door Danny Verdoorn uit Amersfoort. Hij deed best een aardige halve Challenge Almere (top dertig ongeveer).

https://www.facebook.com/ChallengeAlmere/videos/1145082168902879/

Over Challenge Almere gesproken. Over Yvonne van Vlerken gesproken. Heeft u het filmpje al gezien? Opgenomen op Palm Beach Aruba ten tijde van haar verblijf aldaar. Op dat idyllische strandje bevestigt ze tegen race-director Richard Belderok dat een lang gekoesterde wens in 2017 in vervulling gaat. Yvonne doet mee aan de Challenge Almere-Amsterdam. De laatste keer dat ze aan de start stond is tien jaar geleden. Toen heette het nog Holland Triathlon, was de finish nog in Almere-Haven en zette Yvonne de op één na beste Almere-tijd neer. Alleen Irma Heeren deed op het EK in 1999 nog beter, maar goed: dat was wel de Hogering-tijd. Toen ging het genadeloos hard. En ach, je weet nooit of de vangrail er niet te vroeg tussenuit gehaald was voor de keerpunten….

Het zesde EK in Almere heeft dus een eerste topper te pakken. Hawaii hoeft even niet voor de Flying Blonde Dutch Girl dus heeft ze de leuke races voor het uitzoeken. Ik denk zelfs dat ze al vrij snel van zich laat horen/zien. Maar dat is een kwestie van trikipedia.nl blijven volgen.

14914955_1258341230854261_1811763882_n

De ITU heeft zaterdag nog een race in het Marokkaanse Agadir met veel Belgen en geen Hollanders. Zondag lekker uitwaaien op het strand van Noordwijk. Het belooft een herfstachtige dag te worden, dus lekker selectief voor de Beach Cross Run-bike-run-deelnemers. Op het strand gaat het richting Zandvoort en de Langevelderslag. Alleen al de laatste naam dwingt respect af. Zelfs bij goed weer en hard strand is het bikkelen in Noordwijk. De strijd zal gaan tussen de nummer twee van vorig jaar Christiaan Solleveld, oud-winnaars Michael Emmerik en Michael Krijnen en Paul Schermers. Maar, vlak ook Omar Brons niet uit. We zagen hem deze week al  trainen langs de kustlijn. Titelverdedigster Carla van Rooijen en Tessa Kortekaas gaan het duel aan. Om 10 uur gaan de korte en lange afstand van start. Bij strandrestaurant Nederzandt is het allemaal te doen.

Verder zondag nog wat Zuidamerikaanse races waaronder de 70.3 Ironman in Olympic City Rio de Janeiro. Ongetwijfeld heeft de stad het normale leven weer opgepakt. De New York Marathon is interessant vanwege de deelname van Gwen Jorgensen.

14922994_1258342590854125_963702691_o

Wel Ironmans dit weekeinde, geen Challenges en ook geen Powermans. Niet in eigen land en ook niet in Thailand, Laos, Vietnam of de Filippijnen. Maar dat kan altijd nog komen natuurlijk…

1489020_10153596069310512_1032592461_n

Maandag gaat Wouter Duinisveld zijn nieuwste uitdaging uit de doeken doen: deelname aan de Epic Zuid-Afrika. Het zoveelste hoofdstuk in het bewonderenswaardige leven van de Team4Talenttopper: deelname aan de Epic Zuid-Afrika.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.