Epische Wouter en Elmar; Triathlonbeurs; CrossRBR Nijverdal voor Mark en Laura – WTJ 326

 

 

MAANDAG – Vanmiddag werd voor iedereen duidelijk wat een bijzonder mens Wouter Duinisveld is. Na zijn twee Ironmans in Frankfurt en Maastricht is de Team4Talent-crack toe aan een nieuwe uitdaging. In Lola bikes & Coffee in zijn eigen Den Haag ventileerde Wouter zijn plannen en ontving en passant zijn grandioze Canyon Lux CF waarop dat allemaal moet gebeuren. Het gaat om de Cape Epic, een loodzware mountainbikewedstijd door de wildernis van Zuid-Afrika. Afzien en genieten van de natuur gaan er hand in hand: 739 kilometer door ruig terrein, verdeeld over acht etappes. Dagelijks tussen de 1500 en 2500 hoogtemeters. Dat is zoiets als twee keer de Mount Everest op fietsen in een dikke week. Geen kilometer asfalt ook. Afgelopen jaar deden onder andere Erben Wennemars, Rob Harmeling en Bart Brentjes mee. Wouter fietst dit waanzinnige avontuur samen met teamgenoot Elmar Sprink, waarmee hij dit jaar al aan de trio-triathlon van Maastricht mee deed. Net als Wouter is ook Elmar triatleet met een donorhart.

AKW19186

Uit handen van Billy van der Ende, in samenwerking met Team4Talent (Andre Kwakernaat) kreeg Wouter zijn bijzondere fiets voor deze bijzondere wedstrijd overhandigd. De winnaars van editie 2016 reden op exact dezelfde fiets.

14971816_1261030293918688_1424999649_n

De symboliek is des te groter omdat het volgend jaar precies vijftig jaar geleden is dat dokter Christiaan Barnard de eerste harttransplantatie uitvoerde. Dat was – net als de Cape Epic – in Zuid-Afrika. De eerste harttransplantatie in Nederland vond pas in 1984 plaats. Wouter en Elmar zijn de eerste sporters met een donorhart aan de start van deze race. Ze doen mee onder de naam SanDisk Epic Beats. Uiteraard gaan wij van trikipedia.nl Wouter op de voet volgen. De race begint op 19 maart 2017.

14971262_1261030600585324_858683712_n

Experience

Een mooie datum, want in de twee dagen (18/19 maart) ervoor organiseert Alex de Boer van Dare2Tri  de allereerste Triathlonbeurs Experience. We mogen nog niet te veel verklappen, maar het wordt een sensationale aftrap van het nieuwe seizoen. De locatie is waarschijnlijk in Nieuwegein, hartje NL. Zou mooi zijn als we op de beursvloer een lijntje kunnen leggen met Wouter en Elmar!

Nijverdal

Waarschijnlijk heb ik mijn tri/du-kalender niet vaak genoeg geactualiseerd, anders waren we de DRW run-bike-run over de prachtige Sallandse Heuvelrug met start en finish in Nijverdal beslist niet vergeten. De zestiende editie alweer en altijd met een sterk deelnemersveld. Zeker nu, met nog een kleine week voor het NK crossduathlon in Valkenburg-Vilt, willen de specialisten graag testen hoe het met de vorm gesteld is. Dat kon dus op twee plaatsen: aan de kust van Noordwijk en in de Sallandse bossen en op de flanken van de Holterberg, befaamd van de triathlon en de Diepe Holterbergloop.

14996414_1261031680585216_211321928_n

De kidsruns gingen naar Rune Mul en Robin Ros, naar Esmee Smal en Julian Gottemaker. De hoofdmoot vormde de 5-20-2,5 kilometer-combinatie crosslopen en mountainbiken. De winst ging naar Mark Hamersma. De Veenendaler stelde daarmee nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de titel. Mark liet landskampioen Frank Schotman een halve minuut achter zich. Op de derde plaats was het daarna even wachten: Roel Kruiswijk uit Hengelo mocht naast de twee toppers plaatsnemen. Oud-winnaar Mark Saathof finishte als vierde en beste master. Mannen als Joost Christiaans en Caimin Stevens (meer een wegspecialist) finishten ook in de top tien, maar of ze komende zaterdag echt meedingen naar de laatste rood-wit-blauwe truien, die de NTB dit jaar uitdeelt? We wachten het rustig af. Een sterk kwartet vrouwen voerde het veld aan: Laura Gorter klopte de verrassende Holtense Susan Visscher-Langeveld en de routiniers Simone Hakenberg en Silvia Brouwer. De laatste noemt Nijverdal steevast haar favoriete parcours. En dat is het ook. Bij de duo’s ging de zege naar Utrechters Lex Bergsma en Laurens den Ouden. Zestig duo’s is trouwens een mooi aantal.

Vanuit Noordwijk berichten we nog dat Yennick Wolthuizen (een maand eerder niet fit voor het NK Spijkenisse) en Naomi Renssen de korte afstand Beach crossduathlon wisten te winnen. Bij de duo’s was het team Seventy Eight met Bas Meiland en Wouter de Jongh succesvol.

14937920_1261033717251679_88291917_n

We laten de primeur nog maar even voor op het NTB-Congres al was Sander Berk er vandaag op Twitter al vroeg bij met de nieuwe kledingsponsor voor de NTB. Voorbarig of triggert Sander via de passessie ons allemaal naar het congres op 19 november te komen? Want daar komt uiteraard meer nieuws los dan alleen de leverancier van de nieuwe NTB-kledinglijn. Oeps, nu hebben we toch het fotootje erbij gezet.

Nieuwe rubriek

Tenslotte mag ik hier een nieuwe rubriek aankondigen. De donderdag staat alom bekend als de TBT (Throw Back Thursday). Eigenzinnig als wij zijn, geven we daar een eigen draai aan. Voortaan komen jullie elke donderdag op onze site onder de tab Uit de oude doos een A-viertje tegen met daarop een uitslag uit het verleden. Dat kunnen alle disciplines vallend onder ITU/NTB zijn. Bij voorkeur resultaten, die online niet zo snel meer terug te vinden zijn. En uiteraard is het leuk als daar reacties op komen: nostalgische herinneringen en smakelijke anekdotes. Maar ook: verzoeknummers. Welke uitslag wilt u boven water krijgen? Doe een oproep en we gaan op zoek naar die onvindbare lijst.

Vandaag een voorproefje; Noordwijk 5-11-2006

14938066_1261040597250991_835587441_n

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.