Uit de oude doos (1) – wintertriathlon Assen 1989

2584_1_thumb

Aan de vooravond van een nieuwe winter (sommigen beweren zelfs een nieuw tijdperk) lanceren wij van trikipedia.nl een nieuwe rubriek. ‘Uit de oude doos’ de naam zegt het al grijpt terug naar het misschien nog niet zo heel lange, maar al wel rijke verleden van de tri- en duathlonsport. We doen dat met Throwback Thursday-verhalen regelmatig. En ook in “Hoe is het nu met ……” komt u regelmatig tri- en duatleten tegen, die misschien al gestopt zijn.

Deze nieuwe reeks is eenvoudiger van opzet. We tonen een A4 van een uitslag uit 38 jaar (inter-)nationale tri- en duathlons. We zeggen er verder niets bij, behalve om welk evenement en in welk jaar het gaat. Aan de hand van de namen in die uitslagen gaat het o.i. onder jullie vanzelf ‘leven’. Reacties, opmerkingen, anekdotes die opborrelen door zo’n velletje papier uit de oude doos zijn altijd welkom.

Omdat we het over de winter hadden, beginnen we met een echte wintertriathlon. Die van Assen 1989, toevallig ook het eerste NK. Veel plezier!

15032386_1263865496968501_1325111097_n

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.