Fleur schittert en verder gaat het over Fleur, o ja ook nog over Fleur en een beetje over Fleur – WTJ 332

Fleur9
Foto’s Barbara Zonjee

VRIJDAG – Je kan niet van iedereen een ster maken, maar je kunt ze wel laten schitteren. Of: geloof, hoop en een heleboel liefde. En ook: Wonder is volgens het woordenboek een zeer indrukwekkende en rationeel onverklaarbare gebeurtenis.

Bovenstaande zijn slogans/passages uit promomateriaal van de Lighthouse Sports Foundation. Een groep van ouders met kinderen met een beperking en als gezamenlijke passie: samen sporten. De stichting ook waar Wytse en Irma Wierda met dochter Fleur bij zijn aangesloten. Er is op onze site dankzij Ruud en Jef al het nodige voorbij gekomen van die speciale uitreiking van de Stoel voor Fleur in het Huis van de Sport te Nieuwegein. Het maakt me nederig om te zien hoe de immer beweeglijke Fleur zichtbaar genoot van alle aandacht rondom haar persoontje, tegelijkertijd probeer je je als vader van drie kinderen enigszins te verplaatsen in de situatie van Wytse en Irma. Daarbij volstaan de woorden: diep respect.

Fleur1

De bijeenkomst met de o zo sympathieke Gio Lippens (NOS Langs de Lijn en afgelopen zomer met Danne Boterenbrood commentator bij de Olympische triathlon. En, geloof me, Gio: dat heb je erg goed gedaan. Mag je vaker doen bij triathlons) en dan ook nog eens mijn grootste twee idolen Jetze Plat en Wouter Duinisveld: tja, dat doet veel met een mens.

fjeur 015

Ik was blij dat Ruud (die al helemaal low profile wilde blijven) ook mij slechts een kort aankondigend rolletje had toebedeeld. Want het ging natuurlijk om Fleur. En om Wytse. En om Irma. Wat een coole rolstoel heeft ze gekregen zeg. D’rin, d’ruit, d’rin, d’ruit. Fleur kon er geen genoeg van krijgen. En eerlijk gezegd: wij ook niet.

Fleur3

Daarom is het voor iedereen uit de buurt van Emmeloord wellicht leuk om zondag naar de plaatselijke hardloopwedstrijd te komen kijken en Wytse, Fleur, Irma en ook Maryvonne van de Berg, want zij was het toch die de hele actie in beweging bracht. Toen Ruud en daarmee ook trikipedia.nl de tri- en duathlonwereld kennis liet maken met dit bijzondere team, gingen de portemonnees spontaan open. Ongelofelijk hoe snel de benodigde centen binnenrolden. Het is niet aan mij om iedereen daarvoor te bedanken. Maar ik doe het toch: dank, dank, dank. Het maakt onze sport zo veel mooier.

Fleur12

We komen er ongetwijfeld nog regelmatig op terug en uiteraard blijven we alle hoofdrolspelers van vrijdag op de voet volgen. Jetze richting Tokyo, Wouter richting Epic Zuid-Afrika en Team Wierda op de landelijke triathlons. Veel te leuke mensen.

Om daarna weer over te schakelen is niet eenvoudig. Bovendien dompelden we in het zuiden meteen in de 11-11-viering (voor niet ingewijden: het begin van het carnavalsseizoen) en staat zaterdag al weer het NK crossduathlon in Valkenburg op het programma. Daar hebben we de voorbeschouwing over gehad. Iedereen veel succes en plezier met deze laatste titelstrijd. Zonder dus Shirin van Anrooij, die kiest voor een veldrit in Rosmalen, maar na een vorige WTJ liet weten dat ze geen acht, maar zelfs al negen nationale titels van NTB-disciplines heeft.

Vrijdagavond was ook het moment voor Martijn Keijsers om ‘zijn kindje’ de Eredivisie Teamcompetities los te laten. Vijf jaar was hij intensief betrokken bij het snelgroeiende succes van de almaar uitdijende formule. Inmiddels hebben anderen het E-team overgenomen, die met evenveel enthousiasme de lijn voortzetten. Evengoed: bedankt Martijn. Hij blijft uiteraard wel als communicatiemedewerker aan de bond verbonden. En zal vooral weer triatleet zijn in 2017.

Behalve in de Geulvallei van Valkenburg zijn atleten dit weekeinde ook in de weer op de Ironman Malaysia. Zes Nederlanders aan het vertrek en bij de profs Erik-Simon Strijk. Maar helemaal zeker of ES is afgereisd ben ik niet. De tweede Chinese 70.3 Ironman start zaterdag ook. Daar zijn zelfs acht Nederlanders bijeen. Onder hen de reeds in de vorige Chinese race voor Hawaii gekwalificeerde Robert Parinussa. Met de Challenge Shepperton in Australië zijn we zo goed als compleet voor dit weekeinde. O ja, naar Down Under zijn inmiddels ook Mark Hamersma, Rob en Cora Barel. Meer daarover volgende week.

Spreek je zondagavond weer!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.