Welcome Jenson; de terugkeer van Martijn, ontspannen Bas en het geheim van Bart – WTJ 347

maxresdefault

DINSDAG – Waar de meeste Nederlandse Formule 1-fans zondag de slotrace in Abu Dhabi als een prachtig slotakkoord voor Max Verstappen, voor de triathlonfans en ook de Britse pers waren het ook de laatste piepende banden van Jenson Button, wereldkampioen Formule 1-racen in 2009.  Algemeen wordt de 36-jarige Brit als de fitste autocoureur ter wereld beschouwd en wij weten waarom. Hij richtte zich al langer op triathlons, maar met meer tijd gaat de in Monaco woonachtige Brit er volgend seizoen echt werk van maken. De Brit beschouwde de triathlontrainingen en wedstrijden altijd als extraatje waardoor hij gefocust in zijn bolide kon rondscheuren. De afgelopen jaren organiseerde Jenson samen met McLaren ook de Jenson Button Trust Triathlon en zamelde daarmee veel geld in voor de bestrijding van kinderkanker. In die sterk bezette wedstrijd werd hij zelf elfde, hetgeen zijn voornemen om in de toekomst wereldkampioen bij de amateurs te worden misschien nog rechtvaardigt ook. Welcome Jenson in your new sport. De impact kan groot zijn en Rotterdam heeft er volgend jaar op het WK een nog mooier affiche door.

15283954_10154316756302961_2294825099094878955_n

Terwijl we ons opmaken voor de genomineerden voor de sportprestaties van het jaar in tri- en duathlon, kunnen we helaas concluderen dat het voor Team4Talent een jaar vol pech is geweest. Ook zondag met het uitvallen van Mark Oude Bennink in Cozumel hield de malaise nog aan. Maar zie, er waren diezelfde zondag ook lichtpuntjes. Want in het Limburgse Ell ging de 12,5 kilometer loop naar…Martijn Dekker. Eindelijk kon Martijn weer eens blessurevrij een wedstrijdje doen. Zijn 43.14 minuten mocht er wezen, royaal voor de nummer twee. En in die vreugde deelde ook trainingsmaatje Bas Diederen. Voor de verre reis naar Mexico en nog een hele, daar voelde Bas weinig voor. In Ell ontspannen een halve marathon kon wel. Bas werd tweede in 1.13.33 en beste bij de M35. Meteen zagen we ook weer lekker twitterberichten voorbij komen. Bas wil in de winter meer loopjes doen en dan in maart weer vol het triathlonseizoen in duiken. Met Martijn er ongetwijfeld bij. Beter nieuws kunnen we niet melden.

Het is een korte aflevering, maar ook die zijn er wel eens.

15218438_1282718768416507_1601844843_n

Tot slot nog dit: gisteren was Bart Candel jarig. Of eigenlijk: gisteren waren de Bart Candels jarig. Een foto met z’n tweelingbroer verklaart misschien waarom Bart in sommige wedstrijden plots zo sterk voor de dag komt. Alle gekheid op een stokje: proficiat twins!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.