Dollartekens; Sinterklaas brengt Challenge Madrid mee; Wie is Makershoek? – WTJ 349

 

DONDERDAG – December is begonnen. De tijd van de lijstjes. Top 2000, top 1000 Aller Tijden, Sportman van het jaar, Nieuws van het jaar, Amerikaanse president van het jaar, speaker van het jaar. Kortom, de lijstjes. Voor mij maakt het geen verschil. Mijn hele jaar bestaat uit lijstjes. In de aanloop naar de sportprestaties van het jaar en wie volgens het 10/5-puntensysteem de beste triatleet, duatleet, crosstriatleet, crossduatleet en wintertriatleet in Nederlandse wedstrijden is, laten we ook altijd het geldlijstje zien. De tri-Quote zeg maar. Al geloof ik dat het niet meer dan een inschatting is. Maar vooruit. Bijzonder is wel om te zien dat de lange afstandsatleten bij de mannen beter in de slappe was zitten dan de korte afstand. Bij de vrouwen lijkt het net andersom.

US Currency is seen in this January 30, 2001 image. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)
US Currency is seen in this January 30, 2001 image. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)

Money, money, money

1.Mario Mola (Spa)                        187.300 dollar

2.Jan Frodeno (Dui)                       159.067 dollar

3.Sebastian Kienle (Dui)                 139.750 dollar

4.Jonathan Brownlee (Gbr)          139.000 dollar

5.Richard Murray (Rsa)                 119.500 dollar

12.Alistair Brownlee (Gbr)            61.500 dollar

13.Henri Schoeman (Rsa)              59.200 dollar

27.Marino Vanhoenacker (Bel)    37.000 dollar

41.Bart Aernouts (Bel)                    24.500 dollar

 

1.Flora Duffy (Ber)                         231.000 dollar

2.Gwen Jorgensen (Vst)               200.500 dollar

3.Daniela Ryf (Zwi)                       179.317 dollar

4.Holly Lawrence (Gbr)                110.000 dollar

5.Mirinda Carfrae (Aus)                 90.250 dollar

20.Rachel Klamer                             51.900 dollar

30.Yvonne van Vlerken                    33.993 dollar

32.Tine Deckers (Bel)                      32.535 dollar

15179204_1173085529435876_8620278940131074175_n

Challenge-Family

Het was weer de beurt aan Challenge om vandaag een nieuwe race aan te kondigen. Op 24 september had de Challenge Family nog niks. Met de Challenge Madrid komt daar verandering in. Een race over de volledige afstand. Spanje krijgt steeds meer lange afstandswedstrijden. Grappig om in herinnering te roepen dat Marisol Casado in de beginjaren van de European Triathlon Union (toen ondergetekende de congressen ook nog bezocht) zich altijd fel kante tegen de langere afstanden met als argument dat daar in Zuid-Europese landen geen behoefte aan is…

Het zwemonderdeel is overigens wel 75 kilometer van de Spaanse hoofdstad vandaan: in Buitrage de Lozoya. Met de fiets gaat het richting Madrid en langs de Madrid Rio wordt gelopen tot aan de historische finish-locatie Puerta del Sol. Madrid is de 49e Challenge-race. Wie/wat/waar wordt/komt de vijftigste? Ons eigen Challenge-familielid werd trouwens gewaardeerd met een 8,7 waarderingscijfer door atleten/toeschouwers. Een terecht rapportcijfer en daarmee over naar de hoogste klas(se).

Avxn-bICIAA1x5T
Iets vergeten?

Vergeten

Zoals gebruikelijk op donderdag nog paar ‘vergeten’ uitslagen. Want terwijl Challenge de nieuwe Spaanse race in Madrid (en omgeving) aankondigt, was eind mei nog de Challenge Salou met acht Nederlanders. Bert en Dorothé Vrieze presteerden er het best. Bert werd eerste Nederlander op een 96e plaats en snelste heer 50. Dorothé kwam als achttiende over de streep, maar daarmee toch pas vijfde D45. Dat moet dus een zeer sterk bezette leeftijdsgroep geweest zijn. Salou – voor de tweede keer Challenge-race – werd overigens gewonnen door de Spanjaard Inaki Baldellou en de Britse Susie Cheetham. In de Monster Ely, een halve triathlon in Engeland half augustus was Mark Wilson goed voor de vijftiende plaats. Andrew Diplock en Dionne Allen wonnen. En op het Belgisch kampioenschap te Izegem merkte Sven Strijk hoe sterk de Belgen zijn. Hij werd 26e in die titelstrijd. O ja, we hebben ook nooit meer het eindklassement van de Twentse Triathlon Tour gemeld. Welnu Devi Wolthuizen won opnieuw voor Remko Siers en Michel Huisken. Bij de dames waren het de jonkies Joelle de Ruiter voor zus Danique en de derde vrouw heette Anita Vetketel. Bij de jeugd de jongste van de De Ruiters: Colet. En bij de jongens Jelle van Lanen. Who else?

15171226_1793424844262876_3228543924150053869_n

Uitsmijter van de dag. We maakten vorige week een foutje over de afstanden in de crossduathlon Maastricht, waar Marco Akershoek ons terecht even op wees. Het Kempense Nieuws maakte het echter iets bonter. Zij rapporteerden de zege van hun streekgenoot Tony Goossens. Het bericht ging als volgt: atleet Tony Goossens klopte zondag in het Nederlandse Maastricht het Nederlandse toptalent Makershoek met ruim verschil. Tja, als je alleen een hoofdletter van een voornaam ziet…

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.