UIT DE OUDE DOOS (4) – NK kwart Dirksland 1991

25 jaar geleden was triathlon op het Zuidhollandse Eiland Goeree Overflakkee “hot”. Een van de aanjagers was destijds Kees Tieleman, lid van het bestuur van de NTB. Na het NK waren er nog 5 edities van de triathlon van Dirksland die volgden voor het doek viel.

Inmiddels is er weer een enthousiaste groep op Goeree Overflakkee actief, die in 2017 een sprint-triathlon zullen organiseren. Natuurlijk wordt er gezwommen, volgens traditie, in de haven van Herkingen.

oude doos 4

dirksland2

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.