Uit de Ouwe Doos (5)

2584_1_thumb

De Maaspoort triathlon even buiten Den Bosch is slechts een keer of acht gehouden, maar bouwde in die korte tijd een grote reputatie op. Dat was deels ook te danken aan de helaas vroeg gestorven Adia Keser-manager evenementen Paul Vierhout. Vanuit zijn woonplaats Haarsteeg beschouwde hij deze triathlon als zijn thuiswedstrijd en dus won er vrijwel altijd iemand uit het sterke profteam. In 1991 was dat Henri Kiens en Ben van Zelst op een derde plaats. Daartussen een topper, die op amateurbasis met de besten mee kon: Mark Pessink, broer van de vermaarde atletiekspeaker Bert. En let op nummer 10. Ja, ja. Een kwart eeuw geleden kon Huub Maas nog best een stukje zwemmen.

den bosch 1991

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.