Uit de Ouwe Doos (5)

2584_1_thumb

De Maaspoort triathlon even buiten Den Bosch is slechts een keer of acht gehouden, maar bouwde in die korte tijd een grote reputatie op. Dat was deels ook te danken aan de helaas vroeg gestorven Adia Keser-manager evenementen Paul Vierhout. Vanuit zijn woonplaats Haarsteeg beschouwde hij deze triathlon als zijn thuiswedstrijd en dus won er vrijwel altijd iemand uit het sterke profteam. In 1991 was dat Henri Kiens en Ben van Zelst op een derde plaats. Daartussen een topper, die op amateurbasis met de besten mee kon: Mark Pessink, broer van de vermaarde atletiekspeaker Bert. En let op nummer 10. Ja, ja. Een kwart eeuw geleden kon Huub Maas nog best een stukje zwemmen.

den bosch 1991

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.