Verkiezingen; Schaatsen; Agegroupers voor het WK; RIP Jeroen van den Berg – WTJ 355

15211517_1329322063754066_1529951322_n

DONDERDAG – Onze verkiezingen  lopen lekker, er wordt volop gestemd. Sommige kandidaten hebben al meer dan 50 stemmen behaald. Bovenaan is het spannend en onze jonge held Jelle van Lanen doet het voortreffelijk. Iemand vroeg waarom bij Jelle staat dat hij ‘meervoudig kampioen’ is, terwijl het om die ene prestatie gaat. Dat klopt. Technisch konden we het niet meer verhelpen, maar het gaat in dit geval om Jelle’s nationale titel op de sprint afstand in Veenendaal. Zo, dan bent u helemaal bij.

15354315_1295703820451335_1880917388_o

Een andere nominatieronde, die u en onze warme  aandacht verdient is de Para Media Groep Sportmoment van het jaar. Nog tot en met morgen kun je stemmen op 11 kandidaten voor deze prestigieuze titel. Twee daarvan zijn ons niet onbekend. De eerste is Jetze Plat. Achter zijn naam staat: won alles wat los en vast zit, al paar jaar ongenaakbaar in de paratriathlon, maar wereldkampioen was hij nog nooit. In Rotterdam lukte het eindelijk. Vreemd dat niet aan Jetzes nog belangrijkere Olympische titel wordt gerefereerd.

15435928_1295705430451174_714826528_n

De tweede kandidaat is iets verrassender namelijk bondscoach Bas de Bruin. Bij Bas worden wel de Paralympics aangehaald. Als die lekke band…. Zo begint het verhaal van de zilveren plak van Geert Schipper aan de Copacabana. Maar wat nou als bondscoach Bas de Bruin niet op tijd had gezien dat de wheeler van Geert een lekker band had. Fietsenmaker Bas was er op tijd bij, misschien wel de sleutel tot zilver.

De Elfstedenschaatsers van 1997 zaten weer eens rond de tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Schaatsen was vorige week ook al mogelijk, zagen we bijvoorbeeld bij Machiel Ittmann op zijn Facebook en we lazen het ook over Ammerstol, waar eind november zelfs al even geschaatst werd bij de plaatselijke ijsclub met trouwens speaker-collega Bert Timmerman nog altijd als ijsmeester.

Leuk dat tri- en duatleten naast snelle armen en benen ook vaak een vlotte pen. Rahel Bellinga bijvoorbeeld maakt niet alleen veel mee, maar kan het ook prachtig beschrijven. Zonder dat hier over te doen, verwijzen we naar haar FB-pagina. Duidelijk is wel dat de door haar thuisgelaten loopbenen een eigen leven zijn gaan leiden.

ROTTERDAM-2017-LOGO

Rahel mag dan agegrouper zijn, ik weet niet of ze interesse heeft in deelname aan het WK Rotterdam. Wie dat wil heeft, kan zich volgend jaar nog kwalificeren in Weert, Heerenveen, Amsterdam Nieuw-West, Didam, Duin Almere, Groningen, Aalten en Holten. Holten opent haar inschrijving op 18 december. Wees er ook daar op tijd bij, want deze wedstrijd zit van oudsher altijd snel vol. Vanuit Veenendaal het bericht dat de surfvijver, waar de blauwalg nog wel eens roet in het eten dreigde te gooien, van verse bagger wordt voorzien opdat karpers kunnen gedijen en de blauwalg dus niet.

15327415_1040671072711069_3868737121319429937_n

Triest nieuws uit Almere, waar triatleet Jeroen van den Berg op 38 jarige leeftijd aan de gevolgen van acute leukemie is overleden. Jeroen nam in september nog deel aan de halve Challenge in zijn woonplaatst. Twee jaar terug had hij ook de hele in zijn wedstrijdprogramma opgenomen. Hij finishte op de Esplanade na 12.43 uur. We wensen de nabestaanden van Jeroen heel veel sterkte toe.

De ‘vergeten’ uitslag betreft dit keer de Powerman Ulm. Het was natuurlijk  één van de grootste successen tot dusverre van Miriam van Reijen. De Rotterdamse klopte begin augustus Susanne Svendsen onder meer. Dat de Duitser Zoltan Senczyszyn bij de mannen won en Tibor Gijssen als twaalfde finishte en Claudia van Tellingen als 25e hadden we er echter niet bij vermeld. Nu wel.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.