UIT DE OUWE DOOS (6) – Spijkenisse 1996

 

De sluitingsklassieker, zo noemden Ruud en ik de triathlon van Spijke(r)nisse altijd. Met de Esso aan de overkant van het water als hondstrouwe sponsor en de politievereniging, die het technisch mogelijk maakte om een 45 kilometer lang fietsparcours uit te rollen en 10 kilometer dwars door de stad. Aan de streep geen sportdrank, maar een biertje wat er na een zwaar seizoen altijd goed in ging. Mooie afsluiting, waar we elkaar een goede winter toewensten. Tot in april volgend jaar, zeiden we dan in september. De kalender werd voller en voller en Spijkenisse bleek voor ons steeds moeilijker in te plannen. Maar het evenement bestaat gelukkig nog steeds en nu is er zelfs het NK run-bike-run bij gekomen en die past uitstekend in ons schema. De uitslag in 1996 is in zoverre bijzonder dat het de allerlaatste SPC-triathlon was. Na dat jaar werd dat circuit over ongeveer 40 (!) Nederlandse triathlons afgeschaft. Guido Savelkoul en Judy van den Berg blijven dus tot in lengte van jaren de laatste winnaars van een SPC-race.

spijkenisse

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.