Run-bike-run Series met Coen en Armand; Sportgala met Max en Sanne en wonderful Tijn! -WTJ 366

 

WOENSDAG – Zullen we eens een beetje gaan run-bike-runnen hier? We zijn immers dé nieuwsite over triatlon en duatlon. Meestal door mij met h geschreven. Coen de Wit heeft een daverend seizoen achter de rug en is ook nog eens de nieuwe pr-man van de Run-bike-run Series, die volgens mij een prima première jaar achter de rug hebben.

index

De kalender voor volgend jaar is ook weer rond. Er wordt zelfs een zesde wedstrijd aan het programma toegevoegd. En twee series voortaan. De mannen en vrouwen apart. Dat gaf dit jaar toch wel een aparte dimensie aan de run-bike-run series met verrassende uitslagen. Net als dit jaar opent de run-bike-run in Hilversum (het lopen op onverharde ondergrond) de series en en wel op 19 maart. Niet stayeren duatleten! Dan naar de tweede race, meteen de eerste over de grens (dat is zelfs in de Teamcompetities nog nooit voorgekomen): op 1 april in Geel. De derde gaat een week later (7 mei) plaatsvinden in wielergemeente Hoogerheide, dit jaar een doornatte versie maar altijd top georganiseerd op de Brabantse Wal en de Adrie van der Poel-trap erin. Na de zomerstop gaan de Series door met een teamwedstrijd in Enschede op 3 september en een teamrelay in Groningen op 24 september. La grande finale is op 8 oktober tijdens het NK run-bike-run in Spijkenisse.

Volgens Coen is de kalender dusdanig afgestemd dat duatleten zonder zwemvrees makkelijk ook de combinatie met de Teamcompetities kunnen maken. Die wedstrijden van Ere- tot en met 4e Divisie vinden immers vooral tussen juni en september plaats. Weinig overlap. Armand van der Smissen daarover: ,,We hopen teams en verenigingen te laten zien dat je zowel aan de RBR Series als aan de Triathloncompetitie kunt deelnemen. En ook leden met een aspirant lidmaatschap bij de NTB mogen meedoen.’’

Het eerste seizoen telde 18 teams en vijf wedstrijd en daarmee stond de zaak gelijk goed op de kaart. De inschrijving voor 2017 is inmiddels geopend.

C0N9GCdXgAAhhSH

Het sportgala was uiteraard bijzonder. Vanwege de Glazen Huis/Breda reportages heb ik er weinig van meegekregen, maar Richard Murray, Rachel Klamer, Adrie Berk, Jetze Plat en Esther Vergeer waren er natuurlijk wel. De laatste kreeg de zeer prestigieuze Fanny Blankers Koen Prijs, een oeuvreprijs voor haar indrukwekkende carrière als rolstoeltennisster met 42 Grand Slamtitels en 7 Paralympische titels.

15697547_1322643427756238_8388696676918540403_n

Maar inmiddels is Esther dus wel effe lekker paratriatlete. Trots op. Bij de vrouwen pakten (semi-)triatletes Anna van der Breggen, Sharon van Rouwendaal en Marit Bouwmeester naast de hoofdprijs, die ging naar turnster Sanne Wevers, goud in Rio. Maar dat hadden ze dus – op Dafne Schippers na – allemaal.

Bij de mannen ook nog wel een quasi-triatleet althans af en toe doet ie op zijn Texel mee: Dorian van Rijsselberghe. Maar het kon niet uitblijven: Max Verstappen schrijft het hele jaar al geschiedenis en Jan Lammers mocht de prijs voor de afwezige Red Bull-man in ontvangst nemen. Red Bull was ook de reden dat Rachel en Richard erbij mochten zijn.

Copyright-ProShots-1474148-756x422

Hoogtepunt van de avond: de ode van Frank Rijkaard aan ons aller Johan Cruyff. Dan is voetbal toch ook wel weer een prachtsport.

image-6770672

Ruud zei: je neemt die geweldige actie van de 6-jarige Tijn toch zeker wel mee in je WTJ? Het was imponerend hoe werkelijk Jan en alleman bij het manneke met kanker langs kwam. Resultaat al dik 300.000 euro!!!! Morgen meer, maar Ruud kan niet wachten tot ook hij/zij zijn roodgelakte nagels aan jullie kan laten zien. Hier is ie dan mevrouw Ruud de Kip!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.